Господа Глембајеви (из Крунске улице)

Борис Тадић Ја сам њега данас питао: "Како си, Ђики", он ми је одговорио "Како си, Боки"? То је нормално, међутим они који не разликују лично и пословно залутали су у политику. Ја сам довео [Драгана] Ђиласа у ДС и градили смо пријатељске односе. Делатност политике је јавна и ми можемо имати сучељавања, али то не сме да поремети личне односе. О томе ћемо сутра имати оштру анализу. Као што рече Мирослав Крлежа: "Попу поп, бобу боб".

Борис Тадић, председник Демократске странке, изјава у Дневнику ТВ "Пинк" после седнице председништва ДС-а, "Блиц"

(Свети) Александар руши зидове и убива хоботницу (корупције)

Александар Вучић Ако ударим у зид опструкције у овој великој борби коју смо започели, гарантујем вам да више нећу седети у Влади. [...] Зову ме, али им је џаба. Може да ме зове и Свети Петар, али ја ни за педаљ не одступам од ове борбе у коју сам се упустио. Немају чиме да ме уцене. Нисам се дружио са тајкунима, никоме ништа не дугујем [...]. Има и политичара [умешаних у афере], али их не делим на владајуће и опозиционе.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије и министар одбране, о борби против корупције и позивима које добија од политичара и бизнисмена, "Вечерње новости"

Захтевне амебе

Милан Кнежевић Постоје јавне институције, које дискреционо одлучују и захватају од привреде новац, а умножавају се по принципу просте деобе као амебе. Сваки дан, како коме падне на памет, он као на неку општу јелку која је буџет окачи свој интерес.

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа и предузетника, о парафискалним наметима које треба укинути, РТС

Тендери за мање наивне и мање романтичне

Милан Кнежевић Међу нама привредницима постоји максима да не учествујемо на тендеру који нисмо наместили, јер је онај ко учествује на таквом тендеру поприлично неук и романтично наиван.

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа и предузетника, о корупцији приликом јавних набавки, РТС

Хватач камена с рамена

Емир Кустурица Ова ендемска мржња не штеди никога, ниједну конфесију, ниједну етничку групу. [...] Очигледно је да се муслиманска елита много брине због моје жеље да тај простор пацификујем, јер се то не уклапа у њихов план. Желе рат и разрешење ове приче виде само у рату, јер лажима и преварама, на најружнији начин, изврћу једну племениту идеју. Али, ја сам стари борац, па им поручујем: они мене каменом, ја њих [Андрић]градом.

Емир Кустурица, филмски редитељ, реагујући на оптужбе да тобоже неовлашћено узима камен из Рогатице, иако има потписан уговор, "Вечерње новости"