Кад подесим тон гласа, срушићу власт у Београду

Александар Вулин Као што се све у целој Србији променило, мора да се промени и у Београду. Не буде ли се мењало у Београду, каква ће то бити престоница која не прати Србију? Каква ће то бити престоница која није у стању да очисти улице и коју воде они који су безобразно богати, а овај град непристојно сиромашан. Каква ће бити судбина Београда ако га стално буду водили они богатији од њега, који су незадуженији од њега. Нека падне снег, пашћа и власт у Београду.

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста, "Пусти причу" Радио Београда 1

Привредни и транзициони колапс

Милан Кнежевић Добили смо власт која је непријатељ сопственог народа и она мрзи нас као нежељене сведоке за оно што нам је учинила. Кажем господину Динкићу да он не може да нас лечи, јер је он "лекар" који нас је инфицирао. Он систем води у погрешном правцу верујући да економија једне земље има волан, па кад видиш да идеш у нежељеном правцу - ти скренеш. [...] Влада формирана као акционарско друштво [...] не може изградити институције, јер то би значило [...] да кажу - нећемо да владамо, зарађујемо и хранимо болесне сујете лажном важношћу.

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, "Пешчаник"

Привредни и транзициони колапс

Милан Кнежевић Систем се овде искључиво подешава на индивидуалну корист. [...] Уредбе које се доносе су уређени бизнис планови за људе са именима и презименима. У уређеним земљама уредба служи да се "премости правна белина", док се не донесе закон. У мандату претходне владе донето је 240 уредби, 3.600 решења и 7.000 нота. Никоме није у интересу било да донесе законе. [...] Како су могући Шарић, Мишковић, Миле Јерковић? Како је могуће да се кроз две банке украде 700 милиона евра?

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, "Пешчаник"

Привредни и транзициони колапс

Милан Кнежевић Републички и покрајински фондови деле милијарде, а да никада за десет година није извршен мониторинг ни о утрошку средстава, ни о начину и темпу повратка. [...] Са таквом кредитном повластицом, привредници "наводно" дају странци прилог од 10 одсто, и то се третира као лични прилог у готовини, и немогуће га је открити. Погледајте људе који су добили средства од Републичког фонда за развој - на првом месту је Мишковић, на другом - Човић, на трећем - Перчевић, на четвртом - Миодраг Костић.

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, "Пешчаник"

Привредни и транзициони колапс

Милан Кнежевић Може неко да буде интелектуално на нивоу пепељаре, он је тамо неки чувар печата [...]. Имате нарцисоидну администрацију која је сама себи сврха. Када уђете у општину и кажете - добар дан, а она вам каже - не може. Ово је земља у којој нико не зна на шта има право. И то што вам закон гарантује може да оспори портир при уласку у неку институцију. [...] Када нама дође инспектор - као да је ушао друг Тито у пубертету, јер је он је тај који ће да вам све одреди [...]. О нама одлучују људи који ништа не знају.

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, "Пешчаник"

Грађани на обавештајном раду у Србији

Млађан Динкић Сви власници имовине вредније од 35 милиона динара дужни су да поднесу пријаву Пореској управи. [...] Имаћемо узбуњиваче и у овом случају очекујемо да ћемо сазнати те податке од грађана који виде у свом комшилуку људе који су богати, а који не раде.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, "Танјуг"

Примам к знању да сам погрешио, али и даље сумњам

Мартин Шулц На основу последње посете Ангеле Меркел Београду видело се да Немачка остаје веома скептична у односу на напредак Србије. Наравно, у томе улогу играју односи између Србије и Косова [...]. Сматрам да треба истаћи да Влада Србије није допринела повећању тензија. Признајем да сам на почетку и сам био веома скептичан када је реч о председнику Томиславу Николићу и новој влади, али сада признајем да сам погрешио. Актуелна влада Немачке је и даље сумњичава, и то примам к знању. Чекам извештаје о напретку [...], пре него што изразим своје мишљење.

Мартин Шулц, председник Европског парламента, "Вечерње новости"

Имам нешто важно да вам не кажем (ако ме питате)

Александар Вучић Нико у штампи није имао тачне информације, а ја имам више сазнања која би интересовала многе у јавности. [...] Ако ме питате да ли је било много политичара који су на страни Мирослава Мишковића, а не на страни државе, мој одговор је - да. И то прилично нескривено, не двоумећи се између Мишковића и државе. [...] Више политичара је од Мишковића месечно примало од 30.000 до 50.000 евра.

Александар Вучић, вицепримијер Србије, РТС

Мишковићева квадратура круга

Јово Бакић Ми стално гледамо како неки мали пословни људи дају понешто новца странкама, а не видимо реалне финансијере [...]. Политичари сами неће рећи да ли их је финансирао Мирослав Мишковић. Колико је нама познато, нема писаних трагова. Зашто би он додавао нове оптужбе против самога себе? Једино ако процени да сигурно пропада, а кад већ пропада - да повуче друге и исприча кога је и када финансирао.

Јово Бакић, социолог, "Јутарњи дневник", Радио Б92