Ко ли је звао (Ратка)?

Срђан Шкоро Звао ме је телефоном и рекао ми да је добио неке позиве због мог гостовања и питао шта се то догодило. Ја сам му [Ратко Дмитровић] укратко препричао и рекао да погледа снимак, а он је мени рекао да „Новости“ нису опозициона „новина“ и да сам морао да водим рачуна јер су „они“ осетљиви због формирања Владе.

Срђан Шкоро, смењени шеф деска „Вечерњих новости“ због наступа у „Јутарњем програму“ РТС-а, НСПМ

Нико (па ни ми) не треба да брине за нашу позицију

Ивица Дачић Много би нам лакше било да земље које данас говоре да Србија треба да осуди такозвано незаконито понашање Русије према Украјини, да су осудиле незаконито понашање Косова у односу на Србију. Ми знамо шта су наше обавезе, то смо јасно саопштили Кетрин Ештон и нико у свету не треба да се брине за позицију Србије. Имамо ми главу да размишљамо.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, Б92

Плашт невиности, појас грешности

Борис Тадић Моје искуство са такозваним интелектуалцима је да када им нисам понудио лукративна или атрактивна радна места, углавном су приступали неоснованој критици. Од људи који не схватају да је политика струка нема велике користи. Зато имам сумњу у експертске владе. Када неко истиче да је нестраначка личност, мисли да се заогрнуо плаштом невиности.

Борис Тадић, лидер Нове демократске странке и бивши председник Србије, „Између два петка“ Радио Београда 1