Тежина (функционерских) ланаца

Александар Мартиновић Госпођо, не могу да дам оставку на факултету, јер сам ту запослен. То ми је радно место, а не функција. Морам и ја од нечега да живим. Зар треба да живим у картонској кутији да бисте ви били задовољни? [...] Пишите шта хоћете. Набројте све моје функције - и муж сам, имам мајку, имам децу, пса, неколико мачака, најбоље другове.

Александар Мартиновић, заменик шефа посланичке групе СНС-а, о својим садашњим функцијама (председник једног и члан два скупштинска одбора, председник Скупштине Рума) и донедавним (чланство у надзорним одборима „Галенике“ и Агенције за приватизацију), „Данас“

Стари, добри (и креативни) Маркс

Иво Висковић Термин се свесно користи, јер оставља могућност креативне интерпретације свакој страни. Објективно, ствари иду својим током и бојим се да ће, условно речено, према марскистичкој метафори доћи до „преласка из квантитета у квалитет“. Једног дана доћи ћемо у стање које један мој пријатељ назива - „Србија никада неће признати да је признала независност Косова“.

Иво Висковић, професор ФПН, о термину „нормализација односа Београда и Приштине“, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Поднеси оставку и настави с радом

Срђан Вербић Ректор [Мегатренда] Јовановић јесте докторирао 1991. године на факултету у Крању, [...] али провером је утврђено да у бази података Лондонске школе економије и политичких наука не постоји докторска теза ректора Јовановића ни подаци да је он тамо регистрован као студент докторских студија. Позивам ректора Јовановића да одговори на ове тврдње или поднесе оставку на ту функцију. [...] Оставка ректора не мора бити нужно разлог за губљење акредитације, а Мегатренд је тренутно у процесу реакредитације.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, РТС

Нулта страна света

Томислав Николић Србија има пријатеље свуда у свету – на истоку, западу, северу и југу – и не меша се у њихове евентуалне спорове, осим уколико се од ње не затражи савет или помоћ.

Томислав Николић, председник Србије, приликом посете белоруског председника Лукашенка Србији, „Политика“

Ода (српске) радости

Александар Вучић Меркелова ме је одушевила.

Александар Вучић, премијер Србије, приликом посете Берлину, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Оклеветан на правди Миће Јовановића и Вучића

Небојша Стефановић Докторски рад сам поштено урадио и комисија, коју су чинили угледни професори, није имала ниједан приговор. О тој теми више нећу давати никакве изјаве. Људи, који су се представили као научници, изнели су гнусне лажи и нанели су ми штету. [...] Председник Владе Србије Александар Вучић презире политичке хајке и уме да их препозна, и његова подршка ми много значи.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова и потпредседник СНС, о свом спорном докторату на Мегатренду за „Недељник“, Б92/„Бета“