Кључне ствари су некад у шифрама

Ивица Дачић Кад могу да прислушкују Ангелу Меркел, што не би и нас? Када је реч о Србији, неће много тога чути новог што не чују на конференцији за штампу. Не морају много да се труде, јер могу да добију одговоре на питања која поставе. Ја сам против тога [прислушкивања], али ми то не можемо да променимо.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о прислушкивању од стране страних служби, „Између два петка“ Радио Београда 1

Шапић доктор Гангула

Александар Шапић Траже ми овде појединци моју докторску дисертацију на увид. По ком основу било ко има право да сумња да сам баш ја било шта нелегално или неморално урадио? Уколико је основ мој физички изглед, тетоваже... или спортска каријера („јер Боже мој, сви спортисти су глупаци“), па по том истом основу, можда сам и диплому основне школе купио, па и то треба да докажем.

Александар Шапић, председник општине Нови Београд, према порталу „Пешчаника“ на којем је покренуто питање регуларности Шапићевог доктората

Свемирски баскет у трновитом тунелу

Александар Вучић Ова влада се неће плашити. И неће одустати. [...] До светла ћемо морати да прођемо кроз много трња у мрачном тунелу. [...] Србија је као Џордан, безброј пута промашивала, али сам уверен да после много тешких мера долази до неслућених успеха.

Александар Вучић, премијер Србије, најављујући успех реформи у ауторском тексту „Акција одмах“ за „Информер“, „Танјуг“