Куповина поверења и (рас)продаја гласова

Александар Вучић Задужујемо се, морам то да кажем тим политичким несрећницима, зато што сте подигли пензије и плате за по 72 и 23 одсто, јер сте тако куповали гласове, пошто на другачији начин нико није хтео да гласа за вас. Неко мора да плаћа милијарде за те купљене гласове. А ја нећу да купујем гласове, хоћу да купујем поверење људи.

Александар Вучић, председник Владе Србије и председник СНС, РТС

Његово име звучи (не)познато

Ивица Дачић Не постоји случај „Бранко Ружић“. Он није био на прослави рођендана странке, јер је био одсутан а што сам му ја одобрио.

Ивица Дачић, председник СПС и први потпредседник Владе Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Ко преживи Слобу, ни кругови пакла му неће тешко пасти

Ивица Дачић Знате шта, нисам овде изабран падобраном, па да сам дошао без проблема. Борио сам се за место председника уз противнике, имао сам четири противкандидата. Сећате се да сам [претходно] изабран на место председника Главног одбора, уз противљење Слободана Милошевића. Мислим да већег противника сада нећу имати.

Ивица Дачић, председник СПС и први потпредседник Владе Србије, најављујући Конгрес странке за 14. децембар, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Добри човек из Сечуана

Ивица Дачић Ја сам једног дана на удару да сам проруски, а другог дана да сам проамерички. Најбоље је рекао Кустурица - да сам ја руски човек из Вашингтона. Мене то не интересује, ја сам министар спољних послова Србије.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Шта радите, бре?" РТС-а

Једна странка, један Ивица

Ивица Дачић Да мислим да неко може да води странку боље од мене, сигурно бих му је препустио.

Ивица Дачић, председник СПС и први потпредседник Владе Србије, РТС

До последњег процента

Душан Вујовић План је да ребаланс буџета буде у Скупштини најкасније до 15. септембра и да буде усвојен у тој недељи од 15. до 19. септембра. Влада Србије ће се трудити да плате и пензије не буду смањене ни за динар више од 10 одсто.

Душан Вујовић, министар привреде, РТС