Земља која има овакве кумове...

НИН Више наших извора устврдило да су, заправо, код Душана Спасојевића на канабету седеле личности управо из извршне власти. [...] Душан Спасојевић окумио се са Милорадом Луковићем Легијом, Љубишом Бухом Чуметом и полицајцем Слободаном Пажином. Кумови су и Љубиша Буха и Драгољуб Марковић, власник 'Крмиво продукта', који је, опет, окумљен са премијером Србије Зораном Ђинђићем.

НИН, 01. фебруар 2003.

Бушологија

Џорџ Буш Мислим да се сви слажемо да је прошлост углавном прошла.

Џорџ Буш, амерички председник

Земља која има овакве кумове...

Чедомир Јовановић Током истраге неки наводи из писма Љубише Бухе показали су се као нетачни. Неки људи који су помињани нису ни на који начин учествовали.

Чедомир Јовановић, потпредседник ДС-а, конференција за новинаре

Стара Удба је (за)увек наша судба

Вук Драшковић Трагично је да су на чело нове Удбе доведени људи који су били стубови државног тероризма Слободана Милошевића. Нови директор БИА Миша Милићевић био је за време Милошевића начелник Одељења за унутрашње непријатеље и водио је мене као српског екстремисту и терористу, а његов заменик Горан Живаљевић, звани Кута, био је специјалиста за набијање пластичних џакова на главу киднапованих и ухапшених политичких противника брачног пара.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "НИН"

СПС магистрала

Рајко Даниловић Није судија Цветковић који је изрекао пресуду у случају 'Ибарска магистрала' био само члан Социјалистичке партије Србије, он је заљубљен, он је бајке причао о Милошевићу, а одредила га је Вида Шкеро која се декларисала као нова демократска снага која ће средити суд.

Рајко Даниловић, адвокат породица погинулих, "Б92"

Зна пут

Зоран Ђинђић Чињеница да је Шешељ је рекао да ће ићи у Хаг, овај догађај чини рутинским. У његовом случају је ствар потпуно чиста, он се већ дуго времена нудио и ако му они изађу у сусрет, можда он има неке специјалне везе са њима па му они учине да га позову.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, "Б92"

Изванредно, бриљантно, а и савршено

Дмитар Шегрт Реорганизација компаније, о којој сам размишљао годинама, и која је рађена дуго и пажљиво, дала је изванредне резултате и може се окарактерисати као бриљантна и савршена.

Дмитар Шегрт, директор, на рочишту поводом тужби отпуштених радника "Тозе Марковића", "Кикиндске"

Професионалци из канализације

Душан Ковачевић Не могу да не размишљам о оних четири-пет милиона људи који ће се појавити у филму ['Професионалац'] на демонстрацијама... То су људи који нису статисти. То су људи који су мењали судбину ове земље. А они су и данас у врло бедној, понижавајућој ситуацији због тога што се на политичкој сцени Србије појавило неких стотинак особа које ја никада пре тога нисам ни видео, ни чуо... Израсли су као из подрума, неки чак из канализације. И сада они одлучују, они причају о демократији, њих гледамо и слушамо. Да су се они питали, Милошевић би остао на власти још једно хиљаду година. Њима свеједно, само да су негде где има моћи.

Душан Ковачевић, драмски писац, "НИН"

Колективно свесно

Милорад Павић Срби су углавном општежитељи, имају колективни гусларски дух, а када упропасте све што се може упропастити, онда дође неколико идиоритмика да спасава ствар. У нашем данашњем случају, то су људи који мисле у финансијским, а не идеолошко-патриотским оквирима. Само Бог зна како се међу Србима нашло такво семе.

Милорад Павић, писац, "Блицњуз"

Продаја уместо бацања ђубрета

Јелена Карлеуша После наступа на Трећем каналу где сам отпевала своју прву песму, следећег дана, док сам бацала ђубре, схватила сам да ме људи већ примећују и препознају. И тада сам себи рекла: Јелена, више ђубре бацати нећеш!

Јелена Карлеуша, звезда, "Репортер"