Бруцоши са српске Сорбоне

Војислав Шешељ [Серж] Брамерц је толико паметан, образован и способан као да је завршио исти факултет на коме је студирао Томислав Николић. Никакве услове нисам добио, већ сам брутално избачен из шевенингенског затвора; нисам имао право ни да се жалим.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о главном тужиоцу Хашког трибунала, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Закон укључења трећег (и четвртог)

Борис Тадић Ми остављамо отворене могућности и да будемо и да не будемо у влади, и да будемо и да не будемо у опозицији.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, „Око“ РТС-а

Томин камичак у Дачићевој ципели и Вучићевој саксији

Борис Тадић Томислав Николић је убацио врло оштар камен у ципелу председника владе и министра иностраних послова. Рекао је оно што је говорио у прошлости. Врло је ружно да сада открива топлу воду на саксији. Тачно је да неке земље Европе желе да признамо Косово. То ме подсећа на изјаву господина Дачића да је страшно што је Косово приступило МОК-у, а Бриселски споразум [2013] је то омогућио.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, о изјави председника Србије, „Око“ РТС-а

Силе (десног) мрака

Борис Тадић Са Сандом Рашковић Ивић увек могу да разговарам, иако не знам да ли је њена оријентација да буде вођа крајње десног сектора. У том случају нема никаквог разговора, јер је велика идеолошка разлика. Видећемо да ли ће ДСС бити стожер нових десничарских странака, које чине Двери, Образ и неке мрачне организације. Мислим да је десница, у својој бити, мрачна политичка опција која на крају доводи до насиља над људима.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, о сарадњи у опозицији, „Око“ РТС-а

Једино је Живковић гори од Чеде

Борис Тадић Са Бојаном Пајтићем имам нормалну сарадњу. Са Зораном Живковићем нисам имао сарадњу ни док смо припадали истој странци, јер припадамо различитим људским и вредносним орјентацијама. Са Чедомиром Јовановићем могу да говорим ако буде пристојан. У последње време је постао непристојан човек, не знам шта му је.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, о сарадњи у опозицији, „Око“ РТС-а