Излив моћи у мозак

Изјаве.нет Када долазите из краљевске породице и имате моћ од рођења, тешко да ће вас искварити. Али када пођете од нуле и стигнете до врха, а око себе имате улизице које вам говоре да сте геније, како да вам моћ не удари у главу?

Владимир Познер, новинар, о Владимиру Путину, „Блиц“

Последњи Европљани(н)

Изјаве.нет Ја се надам да ће се решити конфликт са Русијом. Али, на жалост, САД, изгледа, имају намеру да се боре са Путином до последњег Европејца.

Карл Севелда, председник Raiffeisenbank International, „Васељенска“/„Глас Русије“

Непознати симптоми познатог стања

Јелисавета Василић Ако у једној држави министар правде и влада дозволе да четири месеца судови не раде, тај однос, то ја не знам како да га назовем. Да ли да га назовем бахат однос према институцијама или арогантан или…?

Јелисавета Василић, члан Савета за борбу против корупције, „Телепромптер“

Црна радикалска тројка

Борислав Стефановић Ми треба да објашњавамо грешке оних који одавно више нису у ДС, а Николић и Вучић су се родили јутрос, обасјани светлошћу имали су просветљење и пронашли европски пут, и Вебера, и Сингапур, и сад немају везе ни са највећом светском инфлацијом, ни са горивом у боцама, ни са ратом на Косову, ни са санкцијама, ни са љубављу према хашким оптуженицима, ни са насиљем према политичким противницима и мањинама, сад нико нема везе, то је све Шешељ.

Борислав Стефановић, шеф посланичког клуба ДС-а, „Блиц“

Нација са опремом „у фулу“

Барак Обама Наша највећа предност над Русијом је та што ми имамо динамичну, живу економију, а они не. Они се ослањају на нафту. Ми имамо и нафту, и Ајпеде, и филмове, и још штошта.

Барак Обама, председник САД, „Блиц“