Рука (осветница) из гроба

Мирослав Лазански Сећам се једне од последњих конференција за штампу пуковника Гадафија у хотелу „Риксос“ у Триполију, док је рат још трајао. Рекао је: „Ако скинете мене са власти, имаћете талас избеглица у Европи“. Све ово што се догађа по питању Либије, то је освета пуковника Гадафија.

Мирослав Лазански, војно-политички аналитичар, о таласима миграната, „Око магазин“ РТС-а

Небеска економија

Иво Висковић Послужићу се терминологијом из косовског мита, уз сав ризик да будем проглашен да сам патетичан: изабрали смо Царство небеско, за разлику од других земаља које бирају Царство земаљско. Учествујемо у часном процесу. Са економске стране гледано, премијер [Вучић] је рекао да једна избеглица кошта 70 евра; 170 хиљада избеглица – то је 12 милиона евра.

Иво Висковић, професор Факултета политичких наука у Београду, о приступу Србије емигрантској кризи, „Око магазин“ РТС-а

Воле да нас не виде у финалу

Александар Ђорђевић Не воле да нас виде у утакмицама за медаљу. Њима не одговара да је Србија у финалима, ФИБА ништа не добија од нас, ни паре, ни маркетинг. Ми смо федерације која има буџет од два милиона евра, мало тога можемо да направимо на међународном плану, али неке ствари које су се догодиле биле су очигледне и зато ћемо реаговати.

Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, о Међународној кошаркашкој федерацији (ФИБА), „Танјуг“

Нико нема што таблоидна Србија има

Никола Тркља Као нигде у свету грађани Србије имају прилику да у неком таблоиду данас прочитају премијеров текст, сутра виде исечке из порно филма а прекoсутра интервју са патријархом. И онда је Станија крива?

Никола Тркља, новинар, поводом изјаве премијера Вучића да је једино старлета Станија на насловним странама, „Политика“

Поред таквих непријатеља пријатељи нам нису потребни

Зоран Милановић Оно што је битно јесте понашање Србије и Срба у Хрватској који немају пуно пријатеља у Хрватској као што сам ја, често на моју политичку штету.

Зоран Милановић, премијер Хрватске, у контексту мигрантске кризе, ТВ Н1

Ви шарајте, а ми ћемо на све стране

Зоран Милановић Србију не прозивам, али могу им поручити да мало снизе тон и што би се рекло у оном вицу: „Шарај мало, брате!“. Дакле, шаљи то мало горе у Мађарску и Румунију, шаљи и у Хрватску, ми ћемо мало на све стране.

Зоран Милановић, премијер Хрватске, о таласима миграната, „Око магазин“ РТС-а