Игра малих бројева

Милош Јовановић Де Гол је имао реченицу, која му је стављена у уста у једној књизи, да нема ништа против миграната из Алжира, али да тај број не може да буде сувише велики, јер би се његово село Коломбе-ле-Дез-Еглиз, или Коломбе две цркве, звало Коломбе две џамије.

Милош Јовановић, доцент Правног факултета у Београду, о мигрантској кризи, „У средишту пажње“ Радио Београда 1

Француска анегдота са немачким тужним крајем

Милош Јовановић Скоро је анегдотске природе, али то се заиста десило - Французи су хтели да растерете Немачку на симболичком нивоу. Председник Франсоа Оланд је пре месец и по дана понудио места за хиљаду избеглица и послао аутобусе у Минхен. Једва су убедили шесто људи да дођу у париско предграђе. Неки су се у међувремену вратили у Немачку.

Милош Јовановић, доцент Правног факултета у Београду, о мигрантској кризи, „У средишту пажње“ Радио Београда 1

Дотеривање (бриселског) дувара до српског цара

Иво Висковић Наша власт се труди да изађе ЕУ у сусрет до крајњих граница, а они нађу начин да нам загорчају живот - у овом случају платформом за Поглавље 35. Најтужније је оно што је рекао господин Вучић - све што друга страна [Приштина] не успе у преговорима у Бриселу, креативним тумачењем се убацује у такве документе [ЕУ]. Надам се да ће ЕУ показати више разумевања, иначе довешће нас у ситуацију да морамо да кажемо - сад је доста.

Иво Висковић, професор ФПН-а у Београду, о Поглављу 35 у преговорима ЕУ-Србија, „У средишту пажње“ Радио Београда 1

Ко зна... нико ништа не зна, крхко је знање

Маја Коцијанчич За нас је само једна дефиниција дијалога и то је јасно. То је да је дијалог [у Бриселу] који се прати већ годинама – овај исти дијалог. За нас је дијалог само један и висока представница је само једна. Ви то можете проверити у свим документима. За нас је то један дијалог и то је оно што вам могу рећи.

Маја Коцијанчич, портпарол високе представнице ЕУ, на питање да ли се сада „дијалог води између Београда и Приштине или Србије и Косова“, РТС