Правда(ње)

Карла дел Понте Било је подстицаја да се испита да ли се може сумњати и на ратни злочин приликом НАТО интервенције 1999. Нажалост, Тужилаштво Хашког трибунала није могло да спроведе своју истрагу ни стварно ни формално. Важно је да се учини све како би се установило је ли извршен злочин, и да се казни. То би била правда. Но то не значи да сваки пута можете и да је остварите.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, "Хрватска телевизија"

Стављање на располагање

Изјаве.нет Молим моју браћу Хрвате да опросте својој браћи Србима. Преклињем мој српски народ да остави прошлост иза себе и окрене се будућности где ће добро, саосећање и правда на неки начин олакшати резултате зла у коме сам и сам учествовао. И, на крају, безрезервно стављам себе на располагање овом Трибуналу и међународном праву.

Милан Бабић, бивши председник РСК, у Хашком трибуналу

Један, два три – све што кажеш то си ти

Савет Европе Дошло је до пораста национализма у свим странкама и антисемитизма, подршку су добиле антисемитске странке, и у порасту су антисемитизам и национализам.

Савет Европе, извештај о ситуацији у Србији после избора

Један, два три – све што кажеш то си ти

Александар Гаон Савез није приметио ниједну антисемитску тезу у програмима и изјавама челника странака у Србији. Антисемитизма има у неким другим појавним облицима, кроз неке написе, изјаве и интервјуе, али не људи из странака, већ појединаца.

Александар Гаон, заменик председника Савеза јеврејских општина СЦГ, "Б92"

Наш пут у Палестину

Војислав Коштуница Помало смо као Палестинци у Европи.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, ТВ "Б92"

Наш пут у Палестину

Даница Поповић У Србији су реформе прекинуте још крајем 2002, а тренутно сви релевантни политичари све више се залажу за 'наш пут у Европу'. Тако нешто, нажалост, не постоји. Постоји само 'њихов', 'европски' пут. Само они дефинишу правила игре, а ми треба да их применимо.

Даница Поповић, професор Економског факултета, "Политика"

Мирољуб Лабус: "Немој Вуче, молим те…"

Изјаве.нет ... Када бих хтео да препричам шта су све говорили и нудили у истом тренутку црно, бело, мокро, топло, хладно, горе, доле, а све са циљем да се не понуди ништа, не би се могло запамтити. Толико је апсурдно. Нико од нас не жели да буде талац оваквога неодговорнога политичкога понашања, нити хоћу да шаљем поруке наде да ћемо се споразумети.

Коштуница-Лабус-Драшковић, конференција за новинаре

Ми се сагињати нећемо!

Велимир Илић Преговори са ДС-ом били су исувише мучни и требало их је окончати. Социјалисти ништа нису тражили, а ако нешто буду тражили, сигурно ћемо о томе разговарати.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Б92"

Ми се сагињати нећемо!

Драгољуб Мићуновић Након што смо најавили да ћемо на претходну понуду за формирање владе одговорити јасним логичким предлогом... уследила је данашња конференција за новинаре са ултиматумима које ни Аустрија 1914. године није поставила Србији.

Драгољуб Мићуновић, председник Демократског центра, "Бета"

Ми се сагињати нећемо!

Борис Тадић Сматрам збиља то историјским даном, јер се тиме поништавају све одлуке 5. октобра. Поништава се велики напор који су грађани Србије изнели 5. октобра, поништавају се све политичке промене које су се до сада дешавале, релативизују се сви наши заједнички напори до 5. октобра да се обори са власти режим Слободана Милошевића и поново Слободан Милошевић, својим именом и презименом, својом политичком странком, улази у систем власти у Србији.

Борис Тадић, потпредседник ДС-а, конференција за новинаре

Неслободни зидар

Вук Драшковић Прво да кажем да нећу да причам о блоковима. Нисам ја зидар!

Вук Драшковић, председник СПО-а, о термину "демократски блок", "БК"

Неколико поштених људи

Млађан Динкић Шта је наш проблем? Мислим, Лабуса, Коштунице, првих људи око њих... Не може новац да утиче на нас. Не могу да нас купе. То је непремостив проблем за Карића и људе попут њега, који су навикли да новцем купују људе и свој друштвени положај, али никако не могу да схвате да сви људи нису исти.

Млађан Динкић, потпредседник Г17 Плус, "НИН"

Без везе

Велимир Илић Никакве везе немају Богољуб Карић и преговори. Ја сам најконструктивнији за Владу Србије, ја сам годинама приватник, ја са свим тим предузетницима морам бити у контакту, али никакав утицај се не може остварити и не сме се то дозволити. Ако је Карић радио нешто противзаконито, од институција мора да буде једногласно да се то санкционише, али не може да једна институција кажњава, друга да враћа и тако се вртимо у круг. Удружење штити своје чланове, али представници Владе не могу да улазе у сукобе са толиким људима.

Велимир Илић, кандидат за потпредседника Владе за капиталне инвестиције и члан Карићевог удружења индустријалаца, "Б92"

Богати радници и сиромашни индустријалци

Тихомир Симић У овом тренутку, али само у овом тренутку, интереси радника у нашој земљи, и интереси власника капитала су апсолутно јединствени. Сви имају жељу и потребу да више раде, да више привређују, да боље живе. Ти радници живе истом судбином и истим начином живота као и њихови послодавци.

Тихомир Симић, потпредседник БК групе за медије и генерални секретар Удружења индустријалаца и предузетника, "Б92"

Никад робом!

Богољуб Карић До сада смо ћутали, више нећемо. Видели сте, власници капитала више неће да ћуте. Ни Мишковић, ни Дракулић, ни Драшковић, ни Радуловић, нико неће да буде роб естрадних политичара и да они управљају са нашим парама, а нама да прете хапшењем, убијањем, киднаповањем. Пристајемо на све то и све ћемо прихватити, али се предати њима нећемо. Никада!

Богољуб Карић, председник БК групе, "Б92"

Наиван као српски премијер

Зоран Живковић Морам да признам да сам ја био наиван. Када сам био на отварању једне од пословница и уложио тамо неки новац из касица своје деце, мислећи да је то државна. Онда сам открио да је то, у ствари, Национална штедионица чији су власници неке фирме егзотичних имена са још егзотичнијих предела Земаљске кугле.

Зоран Живковић, премијер Србије, конференција за новинаре

Хлеба и занимљивости

Слободан Милосављевић Прес служба Владе бира оно што је најинтересантније са седница и од тога праве извештај. Да будем искрен, и мене као обичног гледаоца и слушаоца у овом тренутку више интересује шта се дешава са 'Националном штедионицом', него да добијем потврду оног што сам можда већ чуо и запазио, да је 'Интерфриго' из Чачка реекспортовао шећер на тржиште ЕУ.

Слободан Милосављевић, министар трговине, "Радио Б92"

Трагично поштење

Чедомир Јовановић Кад су сви тако часни, поштени – зашто је наша земља тако трагична?

Чедомир Јовановић, потпредседник ДС, "Пинк"

Дијагнозе здравствених нерадника

Изјаве.нет Сви смо ми неки пацијенти.

Добривоје Станојевић, проф. др и члан ИО Смедерево, на додели Светосавских награда

Дијагнозе здравствених нерадника

Небојша Човић Неки људи имају проблеме, а ја нисам здравствени радник него инжењер. Пошто они нису машине, не могу им помоћи.

Небојша Човић, председник Демократске алтернативе, "Блиц"