Султан који помаже као ага

Зоран Живковић Питање је зашто та помоћ није дата и радницима у здравству, да ли мисле да су медицинске сестре и лекари задовољни својим платама. Ово је закон који је неправедан, незаконит у односу на буџет, само верификација да „султан“ Вучић Александар задовољи потребу своје скупштинске већине.

Зоран Живковић, председник Нове странке, поводом гласања о предлогу допуна Закона о буџету 2015. године, „Бета“

Срби, народ најгеноциднији

Улрике Луначек Ниједна Влада није поступила према мањинама као што је Милошевић поступио на Косову, где је мањина убијана, депортована и где је извршен геноцид.

Улрике Луначек, потпредседница Европског парламента, у интервјуу за немачку јавну телевизију АРД, према порталу „Косово север“

Више од цркавице, мање од социјалне помоћи

Срђан Вербић Влада је уплатила 7.000 динара једнократне помоћи свим запосленима у просвети, а не синдикатима. Ако неко сматра да то није фер, може да врати паре у републички буџет. Да је много - није, ова помоћ је скромна, али је потребна радницима.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Танјуг“/„Бета“

Просвето, и буџету (и Вучићу) си тешка

Александар Вучић То није ситница, јер реч је о 140.000 људи и за буџет је то 1,7 милијарди динара. Ако је за неког то ситница, молим вас, дајте нам ту ситницу, вратите у буџет, бићемо вам захвални.

Александар Вучић, премијер Србије, о једнократној помоћи од по 7.000 динара запосленима у просвети, „Танјуг“/„Бета“

Множење (успеха) са седам хиљада нула има смисла

Александар Вучић Успехе нећемо множити нулом, као неки некада, већ са 7.000 и више и то без угрожавања економске стабилности.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије, „Танјуг“/„Блиц“

И за Србина је увреда када Хрвата назову Србином

Марин Брбић Зашто је казна 6.000 куна за ‘Мамићу цигане…’ од стране навијача Динама, а за ‘Мамићу Србине…’ од навијача Хајдука - 20.000 куна?

Марин Брбић, председник ФК Хајдук из Сплита, „Правда“

Виши санитарни инспектор

Александар Вучић Лично ћу да се бавим тиме, у сваку школу и дом здравља ћу лично да уђем, јер нећу да макар и једно наше дете уђе у онакав тоалет. Нећу да будем лењ да видим какав је тоалет у свакој школи, а исто ћу учинити и са болницама и домовима здравља.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије, „Танјуг“/„Блиц“

Од просјака на мосту до краљевића на ћуприји

Душан Вујовић Ми смо кључне трендове преокренули. Тај преокрет није велики, али је позитиван и кључан. На дужи рок, ако наставимо овако, ми имамо реалну шансу да изађемо једанпут за свагда из кризе транзиције, из дупле рецесије коју имамо, и структурне и номиналне. То смо већ постигли. Изаћи са -1% на +0,75% је много већи успех него подићи стопу раста са 2 на 2,5%, што очекујемо између 2016. и 2017. године.

Душан Вујовић, министар финансија, у Скупштини Србије после разговора са Мисијом ММФ-а, „Шта радите, бре?“ РТС-а

За сада без доброг интереса (за рушење)

Мајкл Кирби САД се залажу за поштено извештавање и за истраживачко новинарство, иако није пријатно свима, али немају ни намеру ни интереса да руше владу коју су изабрали грађани и са којом добро сарађују. Рекао сам премијеру [Вучићу] да не желим да рушим владу коју води. Нисам заинтересован за то.

Мајкл Кирби, амбасадор САД у Србији, „Бета“

Да смо вам смањили педесет одсто, сад бисмо још више повећали

Душан Вујовић Иако повећање плата и пензија звучи мало, то је повећање веће него што је икада било.

Душан Вујовић, министар финансија, о повећању пензија (1,25%) и плата просвети (4%), здравству (3%) и војсци и полицији (2%), након смањења за 10% новембра 2014, ТВ N1