Пријатељ, не друг сарадник

Јово Бакић Како је могуће да будем истовремено члан и Трилатерале и ДБ-а? Нисам изашао из East-West bridge-a и не намеравам. То сам објашњавао раније, Јован Ковачић и ја смо пријатељи, он је члан Трилатерале, ја нисам. Исто тако, постоје људи из ДБ-а с којима сам пријатељ, али нисам припадник ДБ-а и нисам динар добио од њих нити било које стране службе.

Јово Бакић, социолог, на питање да ли ради за ДБ, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Социологија отвара врата свих амбасада (осим руске)

Јово Бакић Од великих земаља никад нисам био у руској амбасади. Био сам гост у свим другим амбасадама. Нисам русофил и неко ко мисли да је руска политика сјајна. Напротив, Путин је један ауторитарни вођ', али су глупости да је он нови Хитлер... Правимо ужасну грешку ако поредимо сваког ауторитарног вођу с Хитлером, јер тако кажемо - Хитлер није био тако лош.

Јово Бакић, социолог и доцент на Филозофском факултету у Београду, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Тајни финансијер се укопава на левици (и вреба)

Јово Бакић У новембру [2015] нас пас није имао зашта да уједе. Одједанпут је неки новац капнуо.

Јово Бакић, социолог, о једном од разлога напуштања Левице Србије чији је лидер Борислав Стефановић, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Један Мићун не чини демократско пролеће (ни бренд)

Јово Бакић Јако ценим свог професора Драгољуба Мићуновића, и Наташу Вучковић ценим, али не можете на основу једне ласте очекивати пролеће. Посебно ако знате да у јату имате не ласте, него свраке и вране. Ту немате чему да се надате. [...] Једино их име, које изазива позитивнe асоцијације и осећања у делу јавности, држи да не потону. Иначе, садржај који тај бренд продаје је катастрофалан.

Јово Бакић, социолог, о Демократској странци и њеној изборној листи, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

(Спин) доктори за живину и статистику

Александар Вучић За време поплава у Лесковцу, [Борис] Тадић је знао да пита – да ли су кокошке назебле и да ли пију седативе… Он је креирао највећи пад БДП-а од 3,6 одсто 2009, галопирајући раст јавног дуга који још није заустављен, незапосленост од 26 одсто, коју је ова власт смањила на 18 одсто…

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, о Тадићевој тврдњи да је у Србији све веће сиромаштво, „bizlife.rs“ (Видео)