Узмите Резолуцију под мишку па се прошетајте Косовом!

Ивица Дачић Захваљујући Слободану Милошевићу створена је Република Српска и донета Резолуција 1244, захваљујући којој је опстало Косово.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије у техничком мандату, на трибини у Чачку, „Бета“

Кафанска левица

Борислав Стефановић [Бранка] Ружића сам више пута јавно позвао да избави СПС из континуираног понижења које им Вучић приређује... Међутим, они неће то да ураде, јер су партија власти - лажна левица, која је гласала за смањење плата и пензија, и катастрофалан Закон о раду. Могу да се зову левица једино у својој кухињи када пију кафу. Немају ниједно обележје левице, осим црвене боје - која је више црвена због стида него због политике.

Борислав Стефановић, лидер Левице Србије, „Око“ РТС-а

Купање у блату

Ненад Чанак Што више има повампирења усташтва у Хрватској, то више скоче екстремисти и клерофашисти у Србији. И онда је њима добро. [...] На страху од „оних других“, „ми“ смо у праву. Каже стара изрека: Ко своја дела правда туђим неделима, умива се блатом.

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, „Око“ РТС-а

Сви лидери су пролазни, једино је Чанак вечан

Ненад Чанак Ја сам дочекао и испратио јако много успешних странака и великих лидера. [...] За Милошевићем је остало зло - згаришта и гробља. За ДОС-ом је остао покушај да се из тога изађе. За Коштуницом - распродата држава. За Тадићем - о томе нека гласачи кажу шта виде да је остало. Ја знам да је за његовим периодом остао пун Хашки суд оних који су ухапшени и изручени. [...] Сада имамо еуфорију око СНС-а. [...] Неко као ја, који је 26 година у политици, осећа озбиљан опрез према томе.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, „Око“ РТС-а

Напред у (пра)старе победе

Ивица Дачић Највеће последице тог 5. октобра су негативне, то су распродата предузећа, људима су укинута радна места, створено је безнађе за људе који са 50 година морају изнова да траже запослење, земља је враћена уназад и укинута су она права која смо имали за време Тита.

Ивица Дачић, као председник Социјалистичке партије Србије, на предизборној трибини у Чачку, „Бета“

Спуштање мрака на очи

Ненад Чанак Хиљаду пута сам се заклео да са Ивицом Дачићем могу да разговарам само као сведок на његовом суђењу. Он је био портпарол Слободана Милошевића у време док смо ми пребијани по улицама, привођени, по затворима... Онда се наједанпут десило да морам да гласам за владу у којој ће Дачић да буде министар полиције. [...] Кад ми се то десило у животу, сео сам, спустио ролетне и седео у мраку размишљајући три дана.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, „Око“ РТС-а

Муфтијина трансверзала

Муамер Зукорлић Потенцираћемо аутопут Исток-Запад, од Сарајева до Горажда је већ пројектован, а ми ћемо се залагати за пут од Горажда до Бијелог Поља, од Бијелог Поља до Тутина, од Тутина до Новог Пазара и од Пазара до Митровице. Нека влада према нама покаже искрен и поштен однос, нека нам да шансу и омогући амбијент у којем се нећемо осетити угроженим, и видеће како ће бошњачки народ градити и бранити, па на крају и волети Србију.

Муамер Зукорлић, као носилац листе Бошњачке демократске заједнице Санџака, „Танјуг“/„Фонет“

Мир је наставак приватизације политичким средствима

Ненад Чанак Рат је био оружана приватизација, то се остварило.

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, „Око“ РТС-а

Je m'appelle Borko

Борислав Стефановић Урадио сам оно што је било неопходно. Уосталом, нисам се назвао ни Петар ни Драган, него Борко - како се и зовем. Најсмешније ми је када видим [написе] „Борко променио име из Борка у Борко“.

Борислав Стефановић, лидер Левице Србије, о промени имена због проблема са изборном комисијом, „Око“ РТС-а

Заливаш Дачића, расте мржња

Александар Вучић Социјалистичка партија Србије очигледно нема други програм осим мржње према мени. [...] То ми је ваљда хвала што сам их две године држао на власти, а да нисам морао. Све најбоље им желим. То показује ко је био у праву када је од почетка говорио шта може да се деси.

Александар Вучић, председник СНС-а и премијер у техничком мандату, о „Вучићу, педеру“ трубача у мајицама с натписом „СПС Сурдулица“, „Блиц“/„Бета“