Физиологија једног духа

Бојан Пајтић Лаж - да сам у току говора [у Скупштини Србије] псовао. Истина - да сам, за себе, физиолошки реаговао на огавне лажи да сам крао од деце са посебним потребама.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, „Твитер“

Мини-трактат о првом „рекету“ Србије и првом рекету света

Јово Бакић Напослетку, Србија је слика и прилика фудбала који се у њој игра и криминала који се око њега, по благослову власти и најмоћнијег човека у њој, одвија, а нимало, нажалост, не подсећа на тенис који маестрално игра један њен, а светски грађанин.

Јово Бакић, социолог, „Политика“

Рађање лабуда из пепела

Јово Бакић Да ли је Новак Ђоковић лабуд који пева најлепшу песму уочи изумирања нације чије име светом с поносом проноси или феникс који наговештава, упркос свему, дизање из пепела ове нације?

Јово Бакић, социолог, „Политика“

Избори у поствучићевској ери

Иван Клајн Парола „доста је било“ очигледно је популарна, па би можда и друге странке могле тако да се назову. Замишљам неки будући гласачки листић на коме ће писати „Доста је било Бориса Тадића“, „Доста је било Војислава Шешеља“, „Доста је било Чедомира Јовановића“... Сигурно је да би и на том листићу највише бирача заокружило број после кога пише „Доста је било Александра Вучића“.

Иван Клајн, лингвиста, НИН

Следећег месеца јуримо 402 евра

Александар Вучић Морам да се похвалим, плата је прешла 400 евра.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату, о „просечној исплаћеној заради“ од 401 евро (у динарима) у априлу 2016, Б92

И Бог се смилова на сиње кукавице

Милојко Пантић Новак Ђоковић је лек за сва наша кукања, Бог га је вероватно створио као награду за све казне које трпимо због разних политичара и неновака!

Милојко Пантић, спортски коментатор, према НИН-у

Где фантоми прођу, ту криминал не ниче

Александар Вучић Сигуран сам да је њихов мотив био најчистији, сигуран сам да су желели да се обезбеди много лепши простор чистећи нешто од уцењивача, полукриминалаца - да их тако назовете - или „чистих“ криминалаца, који су злоупотребљавали тај простор за своју зараду, али то не сме да се ради.

Александар Вучић, премијер Србије и мандатар за састав нове владе, о умешаности градских власти Београда у ноћном рушењу у Савамали, „Блиц ТВ“

Мали Инквизитор(и)

Александар Вучић Несумњиво је да иза оног што се догодило у Савамали, што је веома непријатно, [...] стоје највиши органи градске власти у Београду и они ће сносити и кривично-правну, и прекршајну, и сваку другу врсту одговорности. [...] Сигуран сам да нису знали какви ће детаљи да буду, сигуран сам да им намера није била криминална нити, чак, лоша; али урађено је нешто веома лоше и нешто што не сме да се понови.

Александар Вучић, премијер Србије и мандатар за састав нове владе, о особама у „фантомкама“ које су ноћу рушиле објекте у Савамали, „Блиц ТВ“

Конкурс за првог портира Србије

Драгољуб Петровић У последњих петнаестак дана, СНС је спуштао цену Дачићу. СПС је од фајтерског односа са СНС, дошао у ону фазу кад кажу: можемо да служимо народу - што им је био слоган. [...] Ако можда [Вучић] не направи неки дил са Чедом (Јовановићем) који гура свим средствима да уђе у Владу… Ја мислим да би он пристао да буде и неки портир у Немањиној, ако би му понудили, толику је показао жељу.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, N1