Повратак у бронзано доба

Бошко Јакшић Када је Вучић престављао ову владу, рекао је да је она комбинација искуства и свежине. Искуство министара који су задржали ресоре ме не импресионира. Када сам погледао биографије нових чланова владе, већина њих не обећава да ће Србију увести у „златно доба“, као што обећава премијер Вучић. Мислим да ће се наставити по устаљеној пракси да све команде држи Вучић. Нема ту много људи који одишу великим интегритетом и знањем, чак и знање могу да имају али интегритет свакако не. То су значајне кочнице у начину функционисања владе у тренутку када би она требало да има одрешене руке да решава реформске проблеме.

Бошко Јакшић, новинар, о новој Влади Александра Вучића, „Ал Џазира Балкан“

Шест сати неквалитетног програма

Бошко Јакшић Мене је импресионирала гомила небитних ствари, која је од премијеровог експозеа направила шесточасовни маратон. Он је, подучавајући Србе навикама рада, говорио о неком богатом Швајцарцу коме дете ради као аутомеханичар, помињао неког Кемал-беја из Турске који свог унука шета по фабрици, причао о извесном Кеми који је у Србији банкротирао зато што му је пропао фудбалски клуб. Чак је говорио како ће се скратити време за пријављивање беба, а чини ми се да је врхунац био када је говорио о природи „чери“ парадајза. На тај начин је много времена изгубљено и изгубљене су политичке поенте у излагању, јер програм владе треба да буде као програм великих фирми - сажет, кратак и јасан.

Бошко Јакшић, новинар, о новој Влади Александра Вучића, „Ал Џазира Балкан“

Срећна Нова 1936.

Ненад Чанак Хитлер је отишао са стадиона да не би честитао црном спортисти Џеси Овенсу, освајачу 4 златне медаље. Берлин 1936.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, о позиву Марка Ђурића (СНС) да српски спортисти напусте олимпијско постоље ако се на њему нађу и албански спортисти са Косова, „Твитер“/„Блиц“

Олимпијска дисциплина: спасавање душе

Марко Ђурић Срамота ме је као Србина што имамо људе у нашој земљи који говоре да ми треба да безмало дигнемо руке, да прихватимо да наши спортисти излазе на олимпијско постоље, да гледају заставу лажне државе [Косово] засноване на злочинима против нашег народа, на делу наше територије, отимањем дела земље који је наша душа, наша историја, наша суштина… Сматрам да и већина грађана Србије гледа са презиром на оне који сматрају да Србија не треба да напушта то постоље.

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, ТВ „Пинк“/„bizlife.rs“

Велики мандатар вас посматра

Александар Вучић Мартиновићу, не гледај у телефон – видим те на екрану!

Александар Вучић, читајући експозе у Скупштини, шефу посланичког клуба СНС-а Александру Мартиновићу, НСПМ