Тук на (Зоранин) лук

Александар Вулин Грађани Србије су вође паљења Скупштине Србије послали у дубоку опозицију. Нисам сигуран да госпођа Михајловић жели да дели судбину својих петооктобарских другова. Претпостављам да је линчовање [Драгољуба] Милановића, уз паљење Скупштине, пљачку слика и уништавање изборног материјала разлог за стид, а никако за понос.

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста и некадашњи функционер ЈУЛ-а, на изјаву Зоране Михајловић (СНС) о Слободану Милошевићу, „Политика“

Носилац петооктобарске споменице

Зорана Михајловић Ја сам 5. октобра била испред скупштине и викала 'Готов је'. И не мислим ништа лепо о режиму Слободана Милошевића, који је са осталим националистима на свим странама проузроковао само рат и људске патње.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије, о изјави Ивице Дачића да је Хашки трибунал потврдио исправност Милошевићеве политике, „Танјуг“

Нас, Руса и Кинеза милијарду и триста милиона

Зорана Михајловић Док патриоте држе лекције, са Русима обнављам наше пруге, а са Кинезима градим путеве и доносим корист земљи.

Зорана Михајловић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у интервјуу за „Блиц“

Рукоположење у чин председника (само на правди Вучића)

Зорана Михајловић Мислим да је то функција за крај политичке каријере, а ја своју не планирам још да завршим. И још нешто. Нико не може да победи на изборима за председника [Србије] без подршке Александра Вучића. Вучић једини може да освоји или да обезбеди некоме довољан број гласова за победу.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и функционер СНС-а, у интервјуу за „Блиц“

Кандидат за официра за везу (са западним амбасадама)

Зорана Михајловић Причу о мојој кандидатури за председника Србије измислио је Војислав Шешељ. Знам и зашто, као што и он зна. И он добија рејтинге, као и ја, и знам да ће ме још бруталније нападати. Измислио је и да страни амбасадори лобирају код Вучића за мене, јер, ето, сви знају да имам добре односе за западним амбасадорима.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и функционер СНС-а, у интервјуу за „Блиц“

Декоровизацијом до германизације

Вук Драшковић Нагло набујали коров Слободана Милошевића ствара нову српску прошлост. Ништа не сме бити како је било, него како они хоће да је било. Срби нису Немци, па да се стиде зла почињеног и другима и себи. У новој српској прошлости, већ се славе и тек ће се славити злочинци, дизаће им се и споменици, биће проглашавани и за светитеље.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о изјавама Ивице Дачића и Александра Вулина да је Хашки трибунал потврдио исправност Милошевићеве политике, „Блиц“

Мртвацима улаз (у Хашки трибунал) забрањен

Вук Драшковић Није га ослободио, јер га у тој оптужници није ни оптужио, пошто тада [Слободан] Милошевић није био ни жив, а у Хагу не оптужују, не осуђују и не ослобађају мртваце.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о првостепеној хашкој пресуди Радовану Караџићу која не доводи у везу Милошевића са ратним злочинима у БиХ, „Блиц“

Једино је тачно да СПО никад није био тамо

Вук Драшковић Свих оних година смрти и страшних ратних злочина, он [Милошевић] је говорио да Србија није била у рату. Није, дакле, нико из Србије ратовао по Хрватској и БиХ, нико није погинуо, нема по Србији гробова из тих ратова, нема инвалида, јер рата није ни било. Нема тенкова који су, окићени цвећем, из Београда ишли на Вуковар. Нема концлогора по БиХ. Бил Клинтон је крив за Сребреницу. Муслимани су гранатирали себе саме у Сарајеву. Американци су измислили прогон неколико стотина хиљада Албанаца са Косова, тајне гробнице албанских цивила на полигонима полиције у Београду, у рекама и језерима Србије.

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, „Блиц“