Данас оптужујем, сутра хапсим (за насиље над тениском лоптицом)

Матс Виландер Федерер је као уметник, Надал игра са страшћу, а Ђоковић удара лоптицу. Када се [Новак] не намести на лопту како треба, његов бекхенд делује као лопатање.

Матс Виландер, коментатор „Скај спорта“ и бивши тенисер, у ранијој изјави на коју је подсетио „Блиц“ (у видео клипу)

Бакир да слави дан оснивања Ханџар дивизије

Милорад Додик Нек' они проведу референдум и ми нећемо имати ништа против. То је комунистички датум из времена бивше Југославије и њега је немогуће одвојити од те државе и АВНОЈ-а. Тада није постојала [БиХ] као држава, нити јој је дата државности. [...] Апсурдно је да 25. новембар, односно дан ЗАВНОБИХ-а, прославља бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, чији се отац Алија Изетбеговић борио у саставу Ханџар дивизије.

Милорад Додик, председник Републике Српске (РС), најављујући да ће РС пред Уставним судом БиХ оспорити 25. новембар као државни празник, „Бета“

И Вучић сит и чекркли челенке на броју

Александар Вучић А ви желите од мене да му одем доле и да му разбијем главу?! Извињавам се, сит сам таквих експеримента. Желим да то завршимо без разбијених глава. И сви то знате, а нећете о томе јавно да говорите. Него, ми смо заштићени а ти Вучићу, магарче један, донеси одлуку! Какву год одлуку да донесеш, ми ћемо да те критикујемо. Ако се не умешаш - рећи ћемо да држава не постоји. Ако пошаљеш жандармерију - рећи ћемо да си направио крвопролиће и рат.

Александар Вучић, премијер Србије, о Муамеру Зукорлићу и градњи без дозволе Исламске заједнице у Новом Пазару, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Мали инквизитор и велики премијер

Александар Вучић Тешко је радити са мном, јер их ја мучим и малтретирам. Шта да радим. Знам да се они обрадују када одем на три дана у Њујорк или у Казахстан. Видите како су се осмехнули, иако их нисам ни погледао, не могу то да сакрију. Знам да ме је тешко трпети, али мој циљ је да урадимо што више, а не да се забављамо.

Александар Вучић, премијер Србије, поводом сто дана своје владе, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Каталонија (ни)је срце Србије

Улрике Луначек Чињеница да још пет земаља [из ЕУ] није признало Косово јесте нешто што ме нервира и што је апсурдно. Када са Шпанцима разговарам, они мени кажу да су забринути да би начин на који се Косово отцепило од Србије могао да се одрази и на Каталонију. Међутим, ниједна демократска влада од Франка у Шпанији није радила Каталонцима оно што је Слободан Милошевић радио Албанцима на Косову.

Улрике Луначек, известилац Европског парламента за Косово, на дискусији „Пријатеља Косова“ у Аустрији, „Танјуг“