Ко то тамо звоца

Саша Јанковић Ако останемо на томе што слушамо на конференцијама за штампу – бројеве, БДП, проценте, колико је травки порасло у неком селу - а не направимо дистанцу и погледамо шта нам се дешава са државом, са образовањем, привредом, медијима - нигде нећемо стићи. Демократију чини равнотежа власти. Имали смо прилику да чујемо да председник владе [Вучић] каже да неће да сарађује са председником који је изабран из друге странке, да ће да поднесе оставку јер неће „неко да му звоца“.

Саша Јанковић, најављени председнички кандидат, о вишевековном „принципу поделе власти као начину сузбијања самовоље“, „Пресинг“ на ТВ N1

Последње Бакирово искушење

Бакир Изетбеговић Од мене се очекује да активно зауставим агента у његовом покушају, али ко сам ја да то урадим. Ово није нешто што је упућено против српског народа у БиХ и Србији, то је ствар нашег односа према ужасима које је овде починио Милошевићев режим.

Бакир Изетбеговић, члан Председништва БиХ и председник СДА, најављујући ревизију тужбе за геноцид против Србије, „Бета“

Заштитићу премијера и поништићу Вучића

Саша Јанковић Наш проблем је што је председник Владе Александар Вучић поништио све друге институције. Било би погрешно да ја, као председник Србије, поништим председника Владе.

Саша Јанковић, заштитник грађана у оставци и најављени председнички кандидат, „Блиц“

Мостоградитељ нужно, премијер случајно

Александар Вучић Увек сам с тим и живео, с темама о којим сам тада писао, размишљао о градњи тунела, мостова, то је за мене било највеће постигнуће. Не сећам се да ли ми је мајка помагала око писања састава. Прочитао сам тај текст и у њему препознао свој стил.

Александар Вучић, премијер Србије, о свом саставу из четвртог разреда који се појавио у медијима, „Курир“