Кад јурнемо 30 на сат...

Борис Тадић Србија ће променити брзину кад Коштуница оде.

Борис Тадић, председник Србије, "Ројтерс"

За изазове без тајни

Првослав Давинић Наши су изазови дефинисани Стратегијом одбране и за њих такви тајни објекти нису потребни.

Првослав Давинић, министар одбране, о отварању објекта "Караш", "НИН"

Непринципијелна злоупотреба

Ивица Дачић Док су били блиски ДОС-у, генерали Лукић и Павковић учинили су све да Слободан Милошевић, Веселин Шљиванчанин и други буду ухапшени и послати у Хаг. Не бисмо волели да сада та два генерала злоупотребљавају наш принципијелан став против хапшења хашких оптуженика. Сви други то могу да раде, али не и њих двојица.

Ивица Дачић, председник ГО СПС, "Бета"

Брррр!

Радован Јелашић Најављивање популистичких идеја, извађених из нафталина, као што је подела бесплатних акција запосленим у јавним предузећима, враћа структурне реформе више од 10 година уназад. Не може, не треба и неодрживо је да се монетарном и девизном политиком крпе привреда и животни стандард, а да се надаље скрштених руку посматра неефикасност, монополског положаја а, руку на срце, и значајан политички утицај код великог броја јавних предузећа.

Радован Јелашић, гувернер Народне банке Србије, на прослави 121. годишњице НБС

Брррр!

Радован Јелашић Да се квалитет и брзина реформи мери речима, пре свега оним изреченим последњих месеци и недеља, већ одавно је требало да уђемо у ЕУ. Рад на студији изводљивости не замењује рад на структурним реформама. Структурне реформе, као ни студија изводљивости, не препознају ни страначке интересе, ни предизборно, ни постизборно време, ни 'специфичне' потребе српске транзиције, већ шта је конкретно урађено.

Радован Јелашић, гувернер Народне банке Србије, на прослави 121. годишњице НБС

Гостов циљ оправдава водитељкино средство

Изјаве.нет Чедомир Јовановић је, у овом тренутку, политичар који има најјаснију и најексплититнију политичку агенду. То, наравно, не објашњава сасвим шта је недавно хтео да каже, када је на ТВ БК избацио реченицу: 'Мене не интересују начела, интересује ме резултат. Сем ако и то није последица прилично непрофесионалног интервјуа који је више био ислеђивање и дисквалификација саговорника него показатељ интервјуистичке виртуозности и бескомпромисности.

Настасја Радовић, о гостовању Чедомира Јовановића код Бојане Лекић, у "Хелсиншкој повељи"

Немој да бригаш / живот се (за посланике) стара

Предраг Марковић Ви знате да траје медијска хајка у вези са посланичким платама и није проблем што се о томе пише, него што се нападају они које су бирали грађани. А посланици су обични људи, виђамо их по самопослугама, на улици и нимало се не разликују од других грађана, они на њих и личе. Е сад, посланик ће имати плату много већу од ваших родитеља, али немојте бринути, није све у парама. Посланици много раде, тежак је то посао.

Предраг Марковић, председник Скупштине Србије, групи средњошколаца из Прибоја, "Глас јавности"

Медијски хајкач

Надежда Миленковић Да ли сте отпратили све законе које је Скупштина усвајала у последње време? Нисте? Само ви дремајте на часу, мислите да сте посланици па ће неко да вас плаћа за дремање?

Надежда Миленковић, колумниста "Времена"

Министар а паметан

Александар Поповић Дакле, у свим врстама испољавања научне делатности држава ће много више да стоји иза најбољих, са много више новца него до сада. Не више – мало свима, већ најбољима – доста, а лошима – ништа.

Александар Поповић, министар за науку и заштиту животне средине, "Време"

Данин даљинац остао без батерија?!

Вук Драшковић Подела у СПО-у нема. У питању је само део посланичке групе који се одметнуо 'даљинским управљањем' из других центара и странака.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Политика"

Имаш књигу (В. Шешеља) – врати стоку/стан

Томислав Николић Једног дана, сваки сељак ће рећи: 'Имам имање, трактор, стоку, и књигу Војислава Шешеља', а и онај у граду што живи рећи ће: 'Имам посао, стан, здраву децу и књигу Војислава Шешеља'.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, на новосадској промоцији књиге "Идеологија српског национализма" Војислава Шешеља

Нови српски ембрион

Гордана Поп-Лазић Ми смо кост у грлу глобализму, и живимо у времену дивљања америчког новог светског поретка и католичке бестијалности... Балкан је постао поприште борбе против српског национализма, а садашња власт чини све на разбијању ембриона српског осећаја.

Гордана Поп-Лазић, потпредседник СРС, на новосадској промоцији књиге "Идеологија српског национализма" Војислава Шешеља

Буџетска конструкција

Изјаве.нет На седници на којој је усвојен, опозиција је критиковала буџет добра четири сата. Ја нисам одговарао на сваку од тих критика, не зато што не знам шта бих рекао, већ због тога што су критике биле такве да сам сматрао да на њих није требало одговарати, а онда сам све то скупио заједно и рекао: Ако од десет ставки критикујете свих десет, то значи да је буџет добар. Да је поентирана једна ствар, ја бих прихватио да смо у том разделу нешто погрешили и да га треба кориговати.

Војислав Стокић, члан Општинског већа Смедерева задужен за финансије, смедеревски "Наш глас"

Број један (женска верзија)

Борка Вучић Хоћу да кажем да ми нисмо радили за режим, ја сам радила и за Титов режим и за режим пре Тита...

Борка Вучић, бивши председник "Београдске банке", "Пинк"

Лавица против Вучића

Јелена Карлеуша Знам да ме Богољуб никада није волео, и да је одувек имао негативно мишљење о мени. Звучи болесно, али он је у мени видео конкуренцију. Као да се тркамо у истој трци, као да ја нисам певачица а он бизнисмен који би хтео да се бави политиком. С друге стране, ја сам о њему увек имала лепо мишљење и бранила га по разним ТВ емисијама као лавица, од Вучића и осталих. А он ми је вратио тако што ме је након једне од тих емисија позвао и рекао ми: 'Немој више да ме браниш, ти си бре негативна'.

Јелена Карлеуша, естрадна уметница, о разлозима за развод од Бојана Карића, "Курир"