Кад хаљина залуди

Милорад Мирчић Ја вас молим ако би могла будућа министарка Зорана Михајловић мало ову хаљину да повуче, знате провокативно то делује. Не знам како то вама делује, али ја сам човек од крви и меса.

Милорад Мирчић, посланик СРС-а, у изјави у Скупштини Србије због које је кажњен са 10 % од посланичке плате, „Ало“

Банална инаугурација у банана држави

Јово Бакић То открива једну врсту баналног национализма. Треба једну осиромашену, јадну, обогаљену државу, и друштво још у горем стању, приказати богатијима и моћнијима. То се чини ненормално скупим и ненормално помпезним церемонијама, где водећу улогу играју различите певаљке и председници осталих банана држава из региона.

Јово Бакић, социолог, о инаугурацији председника Србије Александра Вучића, „Морам да кажем“ на каналу ПГ „Мрежа“

Безобразлук ће га надживети

Јово Бакић Поново смо имали прилику да гледамо истог човека [Александра Вучића] који ради исту ствар. Само што је овог пута било, колико чусмо, шест тона меса за пет хиљада званица. То је у земљи у којој радници носе пелене равно безобразлуку.

Јово Бакић, социолог, о полагању заклетве (31. мај) и инаугурацији (23. јун) председника Србије, „Морам да кажем“ на каналу ПГ „Мрежа“

Далеко од (српског) ока, још даље од срца

Ивица Дачић Волео бих да све велике силе буду заинтересоване за Србију. Не прихватам да се неко жали на руски утицај, зато што су сами криви за то. Питао сам америчку администрацију да ли се сећају ко је последњи председник који је дошао у Србију? Има ли живих тамо који се тога сећају? Ево, ја се не сећам. У дилеми сам да ли је Картер или Џералд Форд. Последња британска премијерка која је дошла у Србију била је Маргарет Тачер. Шта ћемо ми, да имамо љубав на даљину? Па то нигде не функционише, па ни у политици.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, РТС

Чувар шесте (руске) столице

Ивица Дачић Све европске земље седе на бар пет столица, прво гледају шта ће са Америком, са Кином, Индијом, Африком, исламским светом, Латинском Америком. Нисмо ми ваљда једини глупи. Не желимо да изгубимо ниједног пријатеља.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о истицању „руског утицаја у Србији“ од стране западних дипломата, РТС

Дуго кретање од какофоније до рапсодије

Вук Јеремић Треба да се договарамо уместо да се свађамо и вређамо, то је музика за Вучићеве уши.

Вук Јеремић, као један од лидера опозиције, према НИН-у

Да видимо ко је сиротиња

Синиша Мали Довољно смо богата земља да издвојимо део новца и за српску заставу и за српску тробојку. Не видим зашто би то било коме био проблем, никога нисмо угрозили, никога нисмо оштетили.

Синиша Мали, градоначелник Београда, најављујући да ће Београд на сваком улазу имати две српске заставе и једну градску, „bizlife.rs“

Људи који нису цензус (а уз то и не гласају)

Ана Брнабић Милион гласача више него пунолетних грађана Србије су људи који нису учествовали у цензусу, а знате, између осталог, да су у општинама Прешево и Бујановац људи бојкотовали цензус, на пример, али имају право гласа. Даље, то су људи који живе у иностранству. Ти људи нису учествовали у цензусу, али су у бирачком списку и имају право гласа. То је тих милион гласача.

Ана Брнабић, мандатар за састав Владе Србије, N1