Плаћено по тржишној цени

Рудолф Ђулијани Нису прекршени закони кампање. Исплата је извршена [2016.] како би била разрешена лична и лажна оптужба, и са циљем да се заштити председникова породица. То би било учињено у сваком случају и да је био кандидат [за председника САД] и да није био.

Рудолф Ђулијани, адвокат из правног тима Доналда Трампа, о исплати 130.000 долара порно глумици Сторми Данијелс за ћутање, „Ројтерс“/„Танјуг“

Мекоћа Миловог стила ће спасити Црну Гору

Владимир Павићевић Вучић је типични аутократа који тражи све већу и већу подршку. И када би имао подршку 100 одсто народа - ни то му не би било довољно. Ђукановић је другачији, не само по дужини владавине. Он не инсистира да га сви воле, подржавају - њега интересује да има већину и довољна му је минимална. Чим је скупи, он је миран и влада. И Ђукановић и Вучић су ауторитарни лидери, али је Ђукановићев стил мало мекши.

Владимир Павићевић, председник Црногорске партије, после повратка из Београда у родну Црну Гору, „Би-би-си“/Б92

Вучић, милион година наш

Александар Вучић Шта год да урадите, кајаћете се. Шта год да урадите, није добро. То је као када седну двојица и разговарају о фудбалу па кажу – Морињо ништа не зна, Гвардиола такође, а шта ће тек мислити о неком Вучићу пошто је Косово милионе година наше, а они би преговоре водили боље.

Александар Вучић, председник Србије, о позицији Београда у вези са Косовом и Метохијом, „Танјуг“

Радиоактивност (осиромашеног) уранијума још није научно доказана

НАТО Осиромашени уранијум је веома густ метал, због чега га неке земље користе за израду оклопа или муниције. НАТО се веома озбиљно бави питањима здравља и животног окружења. Због тога је НАТО формирао комитет за осиромашени уранијум 2001. године. [...] Програм УН за животну средину у свом извештају из 2001. године закључио је да локације са осиромашеним уранијумом нису значајне по питању ризика по здравље људи, то су научне чињенице.

НАТО, у одговору регионалној ТВ N1

Говори гласно и носи (велики) пиштољ са собом

Доналд Трамп Да је [током напада у Паризу новембра 2015. године] само неко од запослених имао оружје… или да је једна особа у просторији имала, нападачи би били заустављени. Терористи би побегли или би били упуцани и онда би то била потпуно друга прича. [...] Бум, дођи овамо. Бум, дођи овамо. Бум, дођи овамо. Бум.

Доналд Трамп, председник САД, симулирајући пуцњаву на терористе пред Националном асоцијацијом за оружје, „Скај њуз“/Б92

Правно обавезујуће питање

Бошко Обрадовић Питам све министре да кажу да ли ће седети у Влади Србије која ће потписати правно обавезујући споразум с лажном државом Косово, која Косову омогућава улазак у УН?

Бошко Обрадовић, шеф посланичке групе Двери, у посланичком питању Влади/министрима, „Политика“