Наставак рата другим саопштењима

Мирослав Мишковић Да ли данашњим насртајима предупређујеш сва сведочења о свему што знамо – зашто су ти руке прљаве, а савест чиста – или су напади твој покушај да ме опет сместиш у шахт, и по други пут, затражиш откуп од мене, моје породице и моје компаније? Да ли је тачна вест са насловних страна новина да си од члана банде Дејана Миленковића Багзија узео пет милиона марака као део крвавог новца од моје отмице. Ако си узео тај новац, с ким си га делио и на какве износе?

Мирослав Мишковић, председник компаније "Делта", у отвореном писму Чедомиру Јовановићу, 19. новембар 2007, "Бета"

Изување офирањем

Сулејман Угљанин Неће Демократска странка пљувањем по муслиманима доказати проевропску и проамеричку приврженост.

Сулејман Угљанин, председник општине Нови Пазар, за новопазарску Регионалну телевизију, 20. децембар 2007, "Вечерње новости"

Изгубљен у преводу

Владан Батић Испоставило се да су грешку начинили домаћи медији који су пренели тај , пре свега мислим на НИН. 'Шпигл' тако нешто није ни објавио.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 24. новембар 2007, "Политика"

Монопол (и) на злочиначко удруживање

Божидар Ђелић Седам дана касније [по отварању 'Делта ситија'] отворио сам и француски 'Интерекс', љутог 'Делтиног' конкурента, и да ли то значи да сам француски агент?

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, у Скупштини, 23. новембар 2007, "Б92"

Монопол (и) на злочиначко удруживање

Александар Тијанић Нема операције на мозгу која може из главе Јовановића да избаци осећај кривице за ужасне ствари које је урадио свом покојном идолу, и умало покојној Србији.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а и девети на кривичној пријави ЛДП-а, 23. новембар 2007, "Прес"

 Примање к знању (на енглеском)

Војислав Коштуница Најмоћније земље Запада од Србије траже да се добровољно одрекне Косова и да буде саучесник и партнер Запада у распарчавању сопствене земље и прављењу нове албанске државе. Уверен сам да као стари и историјски европски народ ми немамо другог одговора него да поручимо западним силама да примамо к знању све претње и све њихове награде ако бисмо пристали да будемо саучесници. Али, и да Србија уздајући се у право и правду одбацује једним потезом и све претње и све награде.

Војислав Коштуница, председник Владе, 22. новембар 2007, "Танјуг"

Модели и артист

Светислав Басара Косова што се тиче, морам рећи да су ваши коалициони партнери урнебесном хонгконгизацијом и оландајлендизацијом тај збиља велики и горући проблем срозали на ниво дипломатске и геополитичке лакрдије и спрдачине. Као члану ДС-а апсолутно ми је несхватљиво ваше учешће у том сеоском спектаклу који ће, ако се овако настави, сасвим сигурно завршити позивањем на примере узорних аутономија у Тунгузији и Шангри Ла, а који уопште не рачуна са било каквим спољнополитичким ефектима, већ искључиво са будућим унутрашњополитичким изборним ћаром.

Светислав Басара, писац, у отвореном писму Борису Тадићу, 22. новембар 2007, "Данас"

Икс-окс

Зоран Красић Први сведок тужилаштва у процесу против Војислава Шешеља биће Ентони Обершал, хашки вештак за говор мржње. Обершал је узимао по две реченице из Шешељевих говора, које је онда компјутерски сврставао у седам или осам категорија – омаловажавање, нетрпељивост, дискриминација… и ударао иксеве. На крају је, у зависности од броја иксева, бирао закључак. Реч је о доктору социологије који је прво дипломирао физику, а 20 година је проучавао племена у Африци, и то је оно на основу чега ће Војислав Шешељ оспоравати његову стручност и подобност.

Зоран Красић, главни правни саветник Војислава Шешеља и посланик СРС-а, 22. новембар 2007, "Политика"

Имаш Косово, врати визу

Андреја Младеновић ДСС ће одговорити на питање да ли је Војислав Коштуница био спреман да размени Косово за једну америчку визу, под условом да Чедомир Јовановић пре тога да крв на анализу како би утврдили да ли је био под снажним дејством дрога када је дао такву изјаву. Такву изјаву може да да само морална наказа или неко ко је под дејством тешких опијата.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 22. новембар 2007, "Танјуг"

Имаш Косово, врати визу

Чедомир Јовановић До смо дошли из Стејт департмента, а не из амбасаде и у том смислу је саопштење амбасаде врло коректно.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 22. новембар 2007, "Политика"

Монопол (и) на злочиначко удруживање

Чедомир Јовановић ЛДП је поднео Специјалном тужилаштву против Мирослава Мишковића за злочиначко удруживање, где је он наведен као организатор злочиначког удружења у којем се, поред њега, налазе Војислав Коштуница, председник владе, Божидар Ђелић, потпредседник владе, и министри Млађан Динкић, Слободан Милосављевић, Драган Јочић и Предраг Бубало.

Чедомир Јовановић, посланик ЛДП-а, новинарима у скупштинском холу, 22. новембар 2007, "Политика"

Монопол (и) на злочиначко удруживање

Млађан Динкић Мислим да је г. Чедомир Јовановић срамота за српску политику. Он се очито толико дружио са људима из криминала да је неке од њихових особина и сам попримио – њему криминал на уста излази.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, 22. новембар 2007, "Шта радите, бре" РТС-а

Монопол (и) на злочиначко удруживање

Слободан Милосављевић Изјава посланика Чедомира Јовановића у којој ме оптужује да сам 'злочинац' је, најблаже речено, болесна, јер одражава изузетно тешко ментално стање посрнулог политичара, који губи контролу над реалношћу и оно мало људског у себи, блатећи све оне које сматра најозбиљнијим политичким противницима. [...] Не могу ме поколебати предизборне политикантске конструкције посланика Чедомира Јовановића, и ја ћу, чисте савести и образа, изаћи пред сваки суд који ме позове. Христ[ос] је рекао: 'Опрости им, Боже, не знају шта раде'. Ја истичем: 'Опрости му, Боже, не зна шта говори'.

Слободан Милосављевић, министар пољопривреде, 22. новембар 2007, "Б92"

Монопол (и) на злочиначко удруживање

Горчин Стојановић Чедомир Јовановић је питбул ДОС-ове власти.

Горчин Стојановић, редитељ, 22. новембар 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Добар НСПМ је (само) мртав НСПМ

Светислав Басара Да ли ће се, коначно, Демократска странка, макар реда ради, бар неким саопштењем, успротивити аналитичком тероризму Вукадиновића и Антонића, плаћеника вашег коалиционог партнера, који на челу хорде пискарала већ годинама анатемишу, прогањају и сатанизују свако политичко мишљење другачије од непостојећег мишљења њиховог послодавца?

Светислав Басара, писац, у отвореном писму Борису Тадићу, 22. новембар 2007, "Данас"

Добар НСПМ је (само) мртав НСПМ

Ђорђе Вукадиновић Јесте ли ви овде два инспектора који мене овде испитују, само не знам који је добар а који лош?!

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, Драгољубу Жарковићу и Горчину Стојановићу, 22. новембар 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Добар НСПМ је (само) мртав НСПМ

Драгољуб Жарковић Нема добрих!

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", 22. новембар 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Изување офирањем

Велимир Илић Ови наши ме нападоше и изофираше ми комбинацију, а Тачи лепо искористио своју шансу [код Медлин Олбрајт]. Али, на њега не могу да будем љубоморан јер нисмо иста крвна група.

Велимир Илић, председник НС-а, 22. новембар 2007, "Курир"

Изување офирањем

Александар Тијанић Немам добре политичке контакте. Немам толико добре контакте са Тадићем и Коштуницом да могу да их питам како то да је за време њихове власти један медијски тајкун успео да стекне три телевизије, троје новина и ко зна колико радија.

Александар Тијанић, директор РТС-а, 22. новембар 2007, "НИН"

Модели и артист

Слободан Самарџић Док је прошли пут примедба била да је Хонгконг азијски случај и да у Хонгконгу живе Кинези, овога пута нису имали примедби те природе, јер су Оландска острва у Европи и у Европској унији, и на њима живе Швеђани, а не Финци.

Слободан Самарџић, министар за КиМ, о "упоредној анализи модела Хонгконга у Кини, Оландских острва у Финској и Космета у Србији", 21. новембар 2007, "Политика"

Знаменита признања

Ричард Холбрук Ја Хашима Тачија знам већ десет година. Он иза себе има знамениту каријеру. До проблема, међутим, може доћи због понашања Руса.

Ричард Холбрук, бивши амерички дипломата, за "Зидојче цајтунг", 21. новембар 2007, РТВ Војводине

Знаменита признања

Димитриј Рупел Ужаснуо сам се кад сам видео да поп Српске православне цркве не може сам да оде у манастир у Пећи ако га не прати пакистански војник. То Албанци морају да среде. Међутим, да ли им Срби помажу? Не! Срби се не идентификују с Косовом као са својом државом, него с Београдом.

Димитриј Рупел, министар спољних послова Словеније, за љубљански "Дневник", 21. новембар 2007, "Политика"

Гардиста нултог реда

Хаџи Андреј Милић Од посланика не очекујем ништа, очекујемо да их све похапсимо, ми да их похапсимо и одведемо у Централни затвор зато што су издали и преварили српски народ. Нису они вечити, устаће народ, срушиће власт – изабраће се нова власт и они ће се прогласити државним непријатељима број један и биће грађани другог реда јер су тако заслужили.

Хаџи Андреј Милић, командант "гарде Светог цара Лазара", 21. новембар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Авганистан, најскупља српска реч

Матија Бећковић Пре [бих ратовао] на Косову него у Авганистану, ако бих већ морао.

Матија Бећковић, академик, 20. новембар 2007, "Б92"

Имаш Косово, врати визу

Чедомир Јовановић Тражим одговор од премијера Војислава Коштунице да ли је икада овластио Мирослава Мишковића да преко својих посредника у контактима са амбасадором САД понуди кооперативност Владе Србије у процесу косовских преговора за кооперативност Владе САД у скидању са црне листе, на којој се налази он и неки истакнути чиновници његове компаније?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 20. новембар 2007, "Б92"

Имаш Косово, врати визу

амбасада САД Амбасада САД не коментарише појединачне захтеве за издавање виза. Федерални закон спречава нас да то чинимо како би се заштитила приватност подносиоца захтева.

амбасада САД, у саопштењу, 20. новембар 2007, "Б92"

Све моје њихово је

Чедомир Јовановић Имам џип, али џип није моје власништво – џип је власништво Драгољуба Марковића [власника сурчинског 'Крмиво продукта']. Имам телохранитеље, плаћају их моји пријатељи који још увек верују да има смисла да се све то ради. А имам полицију која ми чува децу и породицу од кретена који су покушали да их убију, последњи пут пре месец дана.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 20. новембар 2007, "Кажипрст" Радија "Б92"

Изување офирањем

Ненад Прокић Уколико живе са сенкама угаслог света, грађани [Републике] Српске имају разлога за страх. Уколико се отворено поставе ка сопственој модернизацији, немају разлога да се боје.

Ненад Прокић, посланик ЛДП-а, 20. новембар 2007, "Глас јавности"

Знаменита признања

Хашим Тачи Парламент Косова спреман је да призна независност Србије. Надам се да ће и Србија ускоро бити у стању да призна косовску државу, после чега је регион спреман за ЕУ.

Хашим Тачи, председник Демократске партије Косова, за "Франкфуртер алгемајне цајтунг", 19. новембар 2007, "Бета"

Наставак рата другим саопштењима

ЛДП Истовремено му [Мирославу Мишковићу] предлажемо да се кандидује на изборима, сам или у оквиру коалиције ратних злочинаца, ратних бизнисмена и ратних политичара, свих оних са којима је направио своју компанију, а уништио нашу земљу.

ЛДП, у саопштењу, 19. новембар 2007, "Б92"

Чисте руке, савест и крв

Чедомир Јовановић Ови моји критичари кад хоће да ме повреде онда траже да урадим анализу крви и сада не знам какав би их одговор задовољио. Да ли би били задовољни када би видели да се у мојој крви налази више наркотика него код Марадоне, с којим су се тако забављали, или кад би видели да сам невин као рецимо неко до кога они држе, а у кога никада до сада нису сумњали.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 18. новембар 2007, "Утисак недеље"

Чисте руке, савест и крв

Чедомир Јовановић Али ја нисам Томислав Николић који ће препричавати у телевизијским емисијама своје телефонске разговоре с Борисом Тадићем. [...] Мирослав Мишковић је само један у том низу, привремено изгледа тако снажно. Он за себе воли да каже да је слон, а да сам ја комарац. И јуче је славио славу, тако што је причао о мени.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 18. новембар 2007, "Утисак недеље"

Чисте руке, савест и крв

Чедомир Јовановић Да вам кажем, што се тиче те отмице која је, ја мислим мени уништила више живот него Мишковићу... Њега је то коштало само седам милиона, а мене много више. Понекад размишљам шта би се десило када би га данас неко отео. Да ли би неко... да ли би било више оних који кажу –заслужио је или оних који кажу – то је страшно, само о томе размишљам?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 18. новембар 2007, "Утисак недеље"

Црква, православна – још и српска!

Слободан Антонић Погледајте само третман Српске православне цркве на Б92 – како на ТВ, тако и на Интернет блоговима и форумима. Да се тако као што се тамо говори о патријарху или владикама говори о било ком припаднику неке од глобалистички пожељних мањина, вероватно би били затрпани резолуцијама из Стразбура, или би на крају поново били бомбардовани.

Слободан Антонић, социолог, 14. новембар 2007, "Геополитика"

Изгубљен у преводу

Владан Батић Следеће недеље поднећу 'Шпиглу' захтев за накнаду штете од 100.000 евра, уз деманти и извињење. Новац ћу дати у хуманитарне сврхе, јер немам намеру да се обогатим већ да укажем да имају новинаре који умеју да лажу. Ја сам отворен за сарадњу с медијима, новинари то знају. Веома сам оштар у критикама, али не може нико да ми ставља у уста оно што нисам рекао. Ако 'Шпигл' не одговори позитивно на мој захтев, уследиће тужбе, а они знају како и колико је то кажњиво пред немачким судовима.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 05. септембар 2005, "Глас јавности"