Ношење лека тетки у париски Риц

Томислав Николић Тачно је да сам 2007. са Александром Вучићем био у Паризу, у хотелу 'Риц', али смо се састали са инвеститорима који су желели да уложе новац у гасну електрану у Новом Саду. За једним столом седео је Мило Ђукановић. Пришао ми је, поздравио се и кратко смо попричали. Не знам да ли је са њим седео и Цане Суботић, чак мислим да га сада не бих ни препознао. Апсолутне су неистине да је наш састанак био организован, па зашто бих се ја са њима састајао на месту на ком има хиљаду људи?

Томислав Николић, председник СНС-а, 22. август 2009, "Прес"

Пуцајте, ми и даље гледамо балет!

Велимир Илић Веома сам вешт, одлично пуцам, стално вежбам у стрељани. Ако могу, заштитићу се. Ако не, Боже мој, нека страдам.

Велимир Илић, председник НС-а, 21. август 2009, "Курир"

Интимна демократија

Драган Марковић Палма Борис Тадић је највећи демократа кога сам ја икад упознао. И Борис Тадић и ја смо постали велики пријатељи. И ми се интимно дружимо, Борис Тадић и ја.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 20. август 2009, "НИН"

Интимна демократија

Драган Марковић Палма Ја видим да ће ова влада бити до краја свог мандата, а када бих се ја питао, и да сам председник владе, троје министара сменио бих јуче... Сад није време да то кажем, али не ради се ни о Петру Шкундрићу ни о Жарку Обрадовићу. А најмање су две жене међу тих троје.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 20. август 2009, "НИН"

Пуцајте, ми и даље гледамо балет!

Велимир Илић Човек је наркоман. Изашао је из кола, заустављао саобраћај и правио проблеме. Ја сам због тога позвао полицију јер ми је Дачић рекао да му јавим кад год ме неко буде напао и доћи ће патрола. А нисам вређао никакву девојку у петак јер сам се тада налазио у селу. Након оног напада на мене тражио сам заштиту од Ивице Дачића. Ако ми не помогне, мораћу да пуцам. Још нису открили ко ме је ударио по глави. Пуцаћу кад ме следећи пут буду напали.

Велимир Илић, председник НС-а, 20. август 2009, "Мондо"

Пад, али селективан

Велимир Илић Ја сам рекао, можда и у шали, али мало више и истинито – правићете ви нас од блата. Ми одлазимо, до виђења, овима желим срећу. Али стварно, већ нас праве од блата.

Велимир Илић, председник НС-а, 19. август 2009, "Прес"

Скрупулозни капацитети

Александра Јанковић Најгора клетва за неку странку могла би да буде 'дабогда ти Динкић био у коалицији'!

Александра Јанковић, посланик НС-а, 19. август 2009, "Курир"

Пуцајте, ми и даље гледамо балет!

Велимир Илић Балет. Врло често гледам балет.

Велимир Илић, председник НС-а, на питање "Опера или балет?", 19. август 2009, "Прес"

Скрупулозни капацитети

Александар Вучић Таква бескрупулозност није виђена откад је за Милана Милутиновића 'гласало' цело Преказе, укључујући и Адема Јашарија, а тамо ни српски тенк није могао да уђе.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о ванредним изборима за српске локалне органе власти у Приштини и Пећи, 18. август 2009, "Ало!"

Мали савети, велика штета

Саљи Бериша Идеја о националном јединству заснована је на европским идеалима, што захтева велики рад. Зато ћемо Тачи и ја радити на уклањању низа препрека које спречавају Албанце да се осећају јединствено на целој територији на којој живе.

Саљи Бериша, премијер Албаније, 16. август 2009, "Слободна Европа"

Интимна демократија

Драган Марковић Палма Чим нешто кажем, сутрадан имам неке последице!

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 16. август 2009, "Глас јавности"

Скрупулозни капацитети

Жељко Ивањи ДС треба да се сети да су 2004. године и они били мала странка и да смо тада ми освојили више гласова на изборима. Данас смо ми мали, али значајан, најбољи део ове владе.

Жељко Ивањи, функционер Г17 плус, 13. август 2009, "Ало!"

Оne minister show

Слободан Милосављевић Па и ја имам утисак да живим горе нешто што статистика говори.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 07. август 2009, "Прес"

Оne minister show

Слободан Милосављевић И претпрошле године сам ишао у Турску и видео Енглескињу која свом детету купује једну куглу сладоледа, а ја мом три! Она има десет пута више пара од мене, али је рационалнија и размишља другачије!

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 07. август 2009, "Прес"

Живети као сав (не)нормалан свет

Мустафа Церић На Косово сам дошао на позив Исламске заједнице Републике Косово. Тако се зове исламска заједница од које смо добили позив. Ми немамо намеру нити имамо право да то мењамо. Само су комунисти одређивали како ће се звати исламска заједница. Неки људи не могу да вас поднесу само зато што сте живи. Ми смо остали живи, преживели геноцид у Сребреници и сада некима смета што смо остали живи.

Мустафа Церић, реис-ул-улема Исламске заједнице БиХ, 06. август 2009, "Танјуг"

Између најгорег и још горег

Радован Јелашић Ако неко мисли да је власт избор између доброг и лошег, а не између лошег и горег, као у овом случају, онда се грдно вара.

Радован Јелашић, гувернер НБС, о примени економских мера, 06. август 2009, "Танјуг"

Центар (нама познатог) света

Милутин Мркоњић Гуча је центар света. Милина је данас овде бити, не само за нас љубитеље трубе, већ за сваког грађанина Србије, па и света.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру, 06. август 2009, "Прес"

Центар (нама познатог) света

Слободан Јоловић Позивам Била Клинтона, Медлин Олбрајт и Дмитрија Медведева да дођу наредне године у Гучу да се увере како је добро. Нека дође и Обама, па да седнемо под шатру и да попијемо неку. Нек осети тај дух, а онда ћу да га питам зашто је бомбардовао Србију.

Слободан Јоловић, председник општине Лучани и домаћин сабора трубача у Гучи, 06. август 2009, "Ало!"

Пад, али селективан

Чедомир Јовановић Договором са ДС и Г 17 нисмо спасли владу, али смо створили услове да њен будући пад буде увод у промене набоље, а не у нови хаос.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 05. август 2009, "Вечерње новости"

Оne minister show

Слободан Милосављевић Србија спада у групу јефтинијих земаља у Европи и да су цене у БиХ, Албанији и Македонији ниже од наших за један до два процента. Не тражим ја да верују грађани мени, него статистици. Уосталом, није увек крива држава, министарство и министар, ваљда постоји и наш део кривице, односно имамо негативну генетску карактеристику да доживљавамо себе горима него што јесмо и да кукамо уместо да радимо, критикујемо уместо да предлажемо. Не желимо да учинимо ништа што је до нас да би нам било боље.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, о истраживању "Еуростата" да је Србија 42 одсто јефтинија од просека ЕУ, 05. август 2009, "Данас"

Оne minister show

Слободан Милосављевић Одложено плаћање је нешто што у крајњој инстанци помаже грађанима да дођу до потребних производа и мислим да многе флексибилности морају да постоје у условима светске економске кризе. Свака креативност која помаже грађанима да лакше преброде кризу је пожељна.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 05. август 2009, "Данас"

Скрупулозни капацитети

Драган Шутановац Ми нисмо свим капацитетима учествовали на изборима [у Земуну и на Вождовцу] . Да смо сви запоставили своје дневне обавезе и укључили се у ту кампању сигурно бисмо их убедљиво победили.

Драган Шутановац, као министар одбране из ДС-а, 04. август 2009, "Вечерње новости"

Повратак у (СПС) будућност

Влајко Сенић Мислим да не треба да се лажемо и да замајавамо јавност да власт не жели да контролише медије, али нисмо ми у политици од јуче и смешно је очекивати да ће овај закон увести медијску диктатуру.

Влајко Сенић, члан Председништва Г17 плус, 03. август 2009, "Политика"

Скрупулозни капацитети

Драгољуб Мићуновић Када би и дошло до распада коалиције о коме се толико лицитира, и ти ситнији партнери који и затежу конопац морали би да се запитају да ли то за њих значи самоубиство и да знају да увек постоји други начин да се закрпи рупа која би настала изласком било кога од њих.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, 02. август 2009, "Блиц недеље"

Повратак у (СПС) будућност

Ивица Дачић Социјалисти више никада неће бити у ситуацији да буду повезани са притисцима на медије, пребијањима демонстраната, ратова, санкција, изолације. То је наша прошлост.

Ивица Дачић, као председник СПС-а, o изменама Закона о информисању, 31. јул 2009, "Танјуг"

Дужничка слобода

Диана Драгутиновић Зато што нисмо прекомерно задужена држава, то нам даје могућност да се задужимо у кризи да бисмо се раздужили у бољим временима.

Диана Драгутиновић, министар финансија, 30. јул 2009, "Прес"

Једна чељуст, једна звер, две вилице

Зоран Красић Ја сам завршио процес размишљања.

Зоран Красић, посланик СРС-а, 30. јул 2009, "Ало!"

Све је другачије, само њега нема

Милорад Вучелић Одласком Милошевића, у мени се угасила амбиција за бављење политиком. Сада је наступило време друге политике, без принципа, уверења.

Милорад Вучелић, као бивши функционер СПС-а, 29. јул 2009, "Вечерње новости"

Дужничка слобода

Диана Драгутиновић Не знам да држава планира закуп сателита за пренос програма РТС-а. Не знам ни ко ће то да плати, али у буџету Србије постоји ставка која се односи и на Министарство за дијаспору. Надам се да ће закуп сателита од тог дела бити исфинансиран.

Диана Драгутиновић, министар финансија, 28. јул 2009, "Прес"

Школовани пријатељи

Расим Љајић Верујте ми да више не знам зашто сам се први пут посвађао са Сулејманом Угљанином. Давно је то било, има 15 година.

Расим Љајић, лидер СДП-а, 27. јул 2009, "Прес"

Школовани пријатељи

Ивица Дачић Добро је што постоји ова Школа пријатељства, али у њу не треба да идете ви, већ они старији, да се више друже, да буду пријатељи у интересу целе Србије, нашег народа и свих грађана Србије.

Ивица Дачић, министар полиције, приликом посете дечјој Школи пријатељства на Тари, 27. јул 2009, "Блиц"

Дужничка слобода

Драган Шормаз Она се не пита ништа, али како то да призна?

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, о Диани Драгутиновић, 26. јул 2009, "Курир"

Између најгорег и још горег

Јован Кркобабић Да ли ће 25 или 15 људи бити министри, ништа суштински не мења. То је као кад узмете кап воде из Јадранског мора па мерите да ли је опао водостај. Није битан број министара, већ колико успешно раде.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе Србије, о реконструкцији Владе, 24. јул 2009, "Вечерње новости"

Оne minister show

Слободан Милосављевић Погађа ме [криза] зато што живим у овом граду, дружим се са људима, и видим да су пре свега забринути за посао, имају потешкоће са дневном егзистенцијом, брину о перспективи своје деце, забринути су за укупна дешавања у свету. Живећи у таквом окружењу, нормалног човека не може криза да не погоди.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, 24. јул 2009, "Блиц"

Ношење лека тетки у париски Риц

Томислав Николић Тачно је, био сам умешан у криминал јер сам формирао Српску радикалну странку.

Томислав Николић, председник СНС-а, 24. јул 2009, "Данас"

Кад досада дојади

Милисав Петронијевић Утрениран сам, ништа ми није напорно. Као наставник, одувек сам радио с децом, па ми није проблем да комуницирам с млађим колегама. Причамо о свему, а кад почне прича о девојкама, само климам главом.

Милисав Петронијевић, шездесетогодишњи посланик СПС-а у Скупштини, на питање "да ли су му године терет за бављење политиком", 20. јул 2009, "Курир"

Кад досада дојади

Ивица Дачић Свако од нас кад постане министар унутрашњих послова доживи одређене професионалне формације, нећу да кажем деформације, него формације своје личности, да гледа да ради у интересу државе, народа, свих грађана.

Ивица Дачић, на окупљању некадашњих министара полиције, 20. јул 2009, "Б92"

Повратак у (СПС) будућност

Небојша Брадић Када доносите одређени закон, не размишљате о томе да ли ћете његовом применом оштетити буџет пијаног возача, него да ли ћете заштитити учеснике у саобраћају.

Небојша Брадић, министар културе, 19. јул 2009, "Бета"

Једна чељуст, једна звер, две вилице

Зоран Красић Србија и Шешељ су у чељустима једне звери, која има две вилице – једна је НАТО, а друга Европска унија.

Зоран Красић, посланик СРС-а, 19. јул 2009, "Бета"

Кад досада дојади

Велимир Илић Досадно јесте, али некако се мора борити. Једино је та Скупштина остала, мада и њу блокирају. Кад год су важније теме, преноси се нешто друго. Сад иде бициклистичка трка уместо Закона о информисању, а Тур де Франс можете да гледате на било ком другом каналу. Јесте дојадило, али борба мора да траје.

Велимир Илић, као шеф посланичког клуба НС-а, о свом радном месту у посланичкој клупи, 19. јул 2009, "Прес"

Мали савети, велика штета

Сорен Јесен Петерсен Србији би било боље да уместо што тражи изручење Чекуа ухапси Ратка Младића.

Сорен Јесен Петерсен, бивши шеф Унмика, 17. јул 2009, према "Економист магазину"

Пад, али селективан

Славица Ђукић-Дејановић Влада заслужује поштовање и честитке, не само зато што нам предлаже огроман број закона, а ми их доносимо, већ и зато што је била веома селективна у суочавању са великим проблемима.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, 17. јул 2009, "Блиц"

Мож' да значи али не мора да бидне

Даница Драшковић Иако је мој муж разочаран и уморан, не мислим да је време да се повуче, јер није завршен посао који је започео, комунизам није срушен.

Даница Драшковић, супруга Вука Драшковића и члан УО НИС-а, 16. јул 2009, "Прес"

Једини трећи пут

Ђорђе Вукадиновић Усудио бих се рећи, за Србију данас готово да и нема другог пута – сем 'трећег пута'. И то како на унутрашњем, тако и на спољнополитичком плану. Што пре то сви увиде, биће боље за све.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 16. јул 2009, "НИН"

Кад досада дојади

Милош Алигрудић Чомићка је временом постала маскота овог дома.

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, о потпредседници Скупштине Гордани Чомић, 14. јул 2009, "Правда"

Повратак у (СПС) будућност

Драган Марковић Палма Нећемо гласати за измене Закона о информисању јер он од 2009. прави 1999.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, o изменама Закона о информисању, 13. јул 2009, "Прес"

Ношење лека тетки у париски Риц

Драган Шутановац Пре или касније ћемо се пробудити из сна у коме се верује да од војводе Томислав Николић може да буде демократа.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 13. јул 2009, РТВ

Мож' да значи али не мора да бидне

Вук Драшковић Јесте и није. Јесте, јер је гласао 'за'. Није, јер је рекао да је 'против'.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на питање да ли је министар Срећковић, потпредседник СПО-а, на седници владе гласао за измене Закона о информисању, 11. јул 2009, "Правда"

Све је другачије, само њега нема

Милорад Вучелић Та кривична пријава је очајнички, политикантски потез који нема везе ни са правом ни са памећу. Њихов обавештајни задатак је да кажу да Срби нису били угрожени већ нахушкани. Изузетно сам поносан на оно што сам радио и мислим све најгоре о НУНС-у.

Милорад Вучелић, као бивши уредник и директор РТС-а, о пријави коју је против њега поднео НУНС, 10. јул 2009, "Курир"