Партија пензионера уједињених са ММФ-ом

Јован Кркобабић Оно што ја радим и преговарам са ММФ-ом најбоље је за грађане јер се ради о напору да се дође до одрживог пензионог система. Не интересује ме, потписе могу почети да прикупљају одмах.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе Србије и председник Партије уједињених пензионера Србије, о најави синдиката да ће почети да скупљају потписе за обарање владе, "Прес"

Wild wild east

Ивица Дачић Ловци на уцењене главе нису дозвољени у Србији. То је кривично дело. Ово није Дивљи запад, већ уређена држава.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова, поводом повећања награде за информације о Ратку Младићу, "Танјуг"

За мање плате и бољи живот

Жарко Обрадовић Статистички подаци говоре да је Србија у бољем положају у односу на друге земље региона. Боље се снашла у кризи. Све зависи од тога како се статистички обрађују делови привредног система. У појединим секторима у БиХ плате су веће, али је економска ситуација гора.

Жарко Обрадовић, министар просвете и заменик председника СПС-а, "Вечерње новости"

Природна Албанија и неприродно све остало

Рагми Мустафа "Природна Албанија" је политичка платформа која ће заживети. Тај простор обухватаће, поред Албаније, делове Србије, Црне Горе, Македоније, Грчке и Косово, а до њега ће се доћи мирним путем.

Рагми Мустафа, председник Скупштине општине Бујановац, "Правда"

Пун му је цегер кофера

Ивица Дачић Не носим ни кофер ни цегер, после негативних искустава из прошлости.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Ало!"

Умор (ни)је прелазна болест

Божидар Ђелић Прва ствар коју сам чуо од Колина Пауела, за којег сам очекивао да ће да честита Зорану Ђинђићу, је: "Ми смо уморни од вас", а Зоран – какав је био – рекао је: "Добра вест је да ми нисмо уморни од вас и радићемо даље заједно".

Божидар Ђелић, као министар финансија владе Зорана Ђинђића, "Утисак недеље"