Лажи изнад истока и запада

Чедомир Јовановић Данас смо у позицији да пре подне лажемо Москву, а по подне Брисел, јер међудржавни споразум обавезује Србију на фискалне погодности које смо гарантовали Русима у енергетском сектору, а Споразум са ЕУ инсистира на успостављању принципа тржишне економије и демонтажи монопола.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Б92"

Све што нас од НАТО-а не убије, привуче нас њему

Александар Конузин Познати су ми аргументи које износе и присталице и противници уласка Србије у НАТО. У том контексту, интерес су изазвала и открића бившег помоћника британског премијера Тонија Блера. Из одломака његових дневника, управо објављених у лондонском "Гардијану", закључује се да су команданти НАТО разматрали да територија Србије буде полигон за испитивање нових видова оружја, конкретно аеросолне бомбе огромне разарајуће снаге. По свему судећи, то о нечему говори.

Александар Конузин, амбасадор Русије у Београду, "Вечерње новости"

Вежи акцизе где ти ЕУ каже

Мирко Цветковић Министарство финансија очекује одговор на допис који је доставило канцеларији Европске комисије у Београду о томе да ли је повећање акциза [на гориво] у складу са Споразумом о придруживању. Уколико добијемо одговор да је повећање акциза у складу са Споразумом о стабилизацији и придруживању акцизе остају, уколико добијемо одговор да није у складу по хитном поступку ће одлука о повећању акциза на гориво бити измењена.

Мирко Цветковић, премијер Србије, "Танјуг"

Забрањено (а)лудирање

Улрике Луначек Апелујемо на Србију да уђе у дијалог са Косовом без даљег алудирања на нове преговоре о статусу.

Улрике Луначек, у усвојеном амандману на резолуцију о Србији у Европском парламенту, "Политика"

Догодине у ЕУ!

Јелко Кацин Тиме се шаље јасна порука Србији за њен пут у чланство ЕУ који ће бити тежак и дуг.

Јелко Кацин, известилац за Србију, образлажући ратификацију ССП-а и резолуцију о Србији у Европском парламенту, "Прес"

Коначно решење српског питања

Улрике Луначек Пре коначног пријема Србије, то питање мора да се разјасни. Србија мора да призна Косово. Ја се надам да ће се то догодити брзо, што би олакшало ситуацију и за Косово и за Европску унију.

Улрике Луначек, известилац Европског парламента за Косово, "Дојче веле"

Ако они не знају да постављају питања, ми знамо да не одговарамо

Нада Колунџија Уколико опозиција жели да посланичка питања постану озбиљан институт, онда ће морати да се боље припремају. Ако опозиција не зна да поставља питања и ако нема аргументе за критиковање владе, па владини аргументи победе њихове критике, онда је то проблем опозиције, а не владајуће већине.

Нада Колунџија, шеф посланичке групе ЗЕС-а, "Политика"