Жаркове синдикалне чаролије

Жарко Обрадовић После непроспаване ноћи, убеђен сам да је победила Србија, да су коначно сви схватили да се може делити само оно што се има и то на равне части. Победила је просвета, ђаци и разум.

Жарко Обрадовић, министар просвете, о договору два синдиката и Министарства просвете о прекиду штрајка, "Курир"

Томин (екстра)порез на јефтиноћу

Томислав Николић Нека се не усуде да продају Телеком, онај ко га купи нека зна да смо били против тога. Онај ко јефтино купује наш зној нека зна да ће морати да плати оно што је узео онолико колико вреди.

Томислав Николић, председник СНС-а, на митингу у Београду, "Прес онлајн"

Пет милиона (оних) ствари

Велимир Илић Власт каже да има 126 посланика, а ми имамо пет милиона [грађана]. Власт нема ону ствар да пред народом полаже рачун.

Велимир Илић, председник НС-а, на митингу у Београду, "Б92"

Све је то од (добре) салате

Миланка Карић Преносим вам поздраве Богољуба Карића, који се налази у бекству због тога што га власт прогања јер је направио чудо са својом, Богољубовом салатом, на политичкој сцени Србије.

Миланка Карић, функционер Покрета снага Србије и супруга Богољубова, "Б92"

Без СПО-а не ваља

СПО Позивамо принца наследника Петра III Карађорђевића да се врати у отаџбину и подели добро и зло са својим народом. Као потомак славнога вожда, на својој глави треба да понесе круну Немањића и верујемо да је коначно куцнуо час, да крене у сусрет својој судбини.

СПО, саопштење Омладине Покрајинског одбора СПО-а за Војводину, "Срна"

Мирујте, презрени на свету (ви сужњи које мори глад)

Слободан Милосављевић Не би ме изненадило ни да су незадовољство просветара и протест опозиције у некој корелацији, али то није начин за решавање огромних проблема које Србија има, пре свега са сиромаштвом, односно чињеницом да се од 700.000 до милион грађана свакодневно бори да преживи.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга, "Вечерње новости"

Тражи се трећи (али не за преферанс)

Леонардо Ердељи Ја не бих био човек да сам пристао да ме вози владин чиновник, да одем у Београд и "изигравам икебану" и да потпишем нешто што Главни одбор Уније није одобрио. Исто тако и [председник Независности] Томислав Живановић није имао мандат да потпише било шта мимо одлуке њиховог Главног одбора. Значи, тражили су "трећег човека", али га нису нашли.

Леонардо Ердељи, председник Уније синдиката просветних радника, о протоколу с Владом која су потписала само два просветна синдиката (Синдикат образовања Србије и Синдикат просветних радника), сајт Уније

Човек који је сувише знао

Јелко Кацин Ситуацију у Црној Гори пратим одавно, јер сам био известилац за Државну заједницу Србија и Црна Гора. Пуковник Амфилохије није нешто ново на вашем тлу. Известилац је међутим нови, па мислим да је коректно да укажем на неке мање познате чињенице, како би се упознао са комплексношћу ситуације у Црној Гори и створио јасну представу, прво сам себи, и да о томе извештава Европски парламент.

Јелко Кацин, потпредседник делегације Европског парламента за односе са земљама западног Балкана, позивајући новог известиоца за Црну Гору Чарлса Танока да у текст резолуције уврсти и амандман који се односи на цркву на Румији, "Политика"