Једна немачка марка од два евра

Урош Шуваковић За време Слободана Милошевића се добро живело. Јасно се сећам 1993. када сте за једну немачку марку могли да живите, као и периода када за неколико стотина марака нисте могли да живите. Био сам био студент, живели смо од татине пензије од два евра као и сви остали.

Урош Шуваковић, испред Удружења Слобода, које је организовало обележавање пете годишњице смрти Слободана Милошевића, "Б92"

Анђели без свеца

Дијана Вукомановић Ми смо озбиљна политичка партија, а не верска секта. Нити је Милошевић наша икона којој се клањамо након његове смрти. Слободана Милошевића препуштамо суду историје, а ми смо доказали да смо опстали и без њега и његовог вођства, што говори да смо озбиљна и организована партија.

Дијана Вукомановић, потпредседница СПС-а, поводом пет година од смрти Слободана Милошевића, "Политика"

Палмин нелетећи циркус

Драган Марковић Палма Последњи пут сам испричао виц Стивену Вордсворту, бившем амбасадору Велике Британије. То је виц о социјалном програму. Наиме, за четврто дете у Јагодини добијала се финансијска помоћ. Виц овако гласи: Један Ром је имао троје деце. Једнога дана каже жени: "Ајде спреми децу, а ја ћу да доведем четврто које сам направио комшиници и идемо код Палме по 200 евра." Жена му на то каже: "Не могу, дошли очеви и одвели децу." Амбасадор је тражио да му два пута испричам тај виц.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, "Прес"

Што се више задужујемо све нам је бољи рејтинг

Мирко Цветковић Србија је вероватно једина земља која је у јеку финансијске кризе од међународних агенција добила побољшање кредитног рејтинга. О одговорној економској политици Србије сведочи и сарадња са Међународним монетарним фондом.

Мирко Цветковић, председник Владе, током посете Турској, "Бета"

Кад слепци (заједно) марширају

Бранко Ковачевић Нигде у свету министарства науке и образовања нису спојена у једно, а ми сада од два слепца правимо још већег.

Бранко Ковачевић, ректор Београдског универзитета, о припрајању ресора науке Министарству просвете, "Танјуг"

Тренд становишта (мега)вечности

Жарко Обрадовић Релаксиран сам и зато што питање трајања владе није питање живота и смрти. Нико нас није натерао у коалицију, него је то, ваљда, био наш заједнички интерес.

Жарко Обрадовић, заменик председника СПС-а, професор на Мегатренду, министар просвете у оставци и будући министар просвете и науке, у тренутку када штрајк у просвети траје више од 40 дана, "Вечерње новости"

Истрага осетљива на (Вељин) глас

Велимир Илић Стварно ми је више одвратно да слушам приче о Јоцићу. Што више не спроведу истрагу до краја, па да знамо шта је све урадио. Овако, кад год подигнем глас у Скупштини, некога хапсе или нешто истражују.

Велимир Илић, председник НС-а, о привођењу бившег директора ЈП "Путеви" Бранка Јоцића, пре свог саслушања по налогу Специјалног суда о истом предмету, "Прес"