Шта Путин сања и чему се нада

Славица Ђукић-Дејановић Руски премијер Путин подржао је Србију на њеном путу ка Европској унији, јер је то, како је навео, и у националном интересу Русије.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, о посети Владимира Путина парламенту Србије, "Блиц"

За српску Русију

Нада Колунџија Прво да поделим једну шалу коју је председник Владе Руске федерације рекао на овом састанку – када бисмо имали оволико партија у нашој Думи, ми ништа не бисмо успели да урадимо.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба За европску Србију, о посети Владимира Путина парламенту Србије, РТС

Саопштење о заштити имена и Слађаниног лика

Изјаве.нет Трема коју је Слађана Здравковић имала приликом јавног наступа, као и пад због клизавог пода, злоупотребљени су у дневно-политичке сврхе, ради препирања политичких неистомишљеника. Слађана Здравковић је вређана на разним форумима, блоговима и у медијима. Коментари који јој се упућују у великој мери представљају позив на мржњу и насиље, према њој и свим женама. Оваква реакција јавности може оставити озбиљне и трајне последице на Слађанино душевно здравље.

Девет невладиних организација, у саопштењу, о рецитацијама младих на изложби фотографија нишког ДС-а поводом осам година од убиства премијера Зорана Ђинђића, "Фонет"

Капитализам је пао са Марса

Уго Чавес Увек сам говорио да ме не би изненадило ако би се открило да је на Марсу постојала цивилизација, али је стигао капитализам и уништио црвену планету.

Уго Чавес, председник Венецуеле, "Блиц"

Одлив у мозак

Вигор Мајић У наредним годинама нећемо ни имати довољно научника који могу да оду из наше земље, па ће се на тај начин зауставити "одлив мозгова".

Вигор Мајић, директор Истраживачке станице "Петница", коментаришући податак да је по "одливу мозгова" од Србије гора само Гвинеја Бисао, "24 сата"

Контрола (од)штете

Борис Алексић Шешељ је према правилу 98 бис тражио 100 милиона долара одштете. Пошто је поред њега седела лепа стражарка, за коју је рекао да је врло симпатична и пријатна, нашалио се да га је она одобровољила и да ће тражити свега 10 милиона.

Борис Алексић, члан правног тима Војислава Шешеља, "Курир"

Ево човека!

Моамер ел Гадафи Најмоћнија ваздушна одбрана су људи. Ево људи. Гадафи је међу људима. То је ваздушна одбрана.

Моамер ел Гадафи, вођа либијске револуције, у Триполију, на месту које су претходно напале коалиционе снаге које војно интервенишу у Либији, "Танјуг"