Велика нужност

Улрике Луначек Хапшење Младића је био нужан и дуго очекиван корак. Али, Србија не сме да се задовољи тиме како би добила статус кандидата. Развијање добрих односа са суседним независним Косовом ће такође бити важно.

Улрике Луначек, известилац Европског парламента за Косово, "Дневник"

Дијалог у паклу (између САД и ЕУ)

Томас Кантримен Србија је урадила праву ствар, и легално и морално, и то је веома важан корак ка ЕУ, не желим то никако да потценим али треба да имамо на уму да има још важних услова, укључујући проналажење Горана Хаџића, и дијалог између Београда и Приштине, и још низ стотина техничких услова.

Томас Кантримен, заменик помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију, о хапшењу Ратка Младића, "Глас Америке"

Наркомани, блуднице и Холанђани уздају се у те (Хаџићу)

Хари ван Бомел Задовољан сам што је Ратко Младић ухапшен, али то није довољно да би Србија добила статус кандидата за чланство у ЕУ. Још чекамо на последњег бегунца [Горана Хаџића]. Проблем са Косовом, такође, мора бити решен, а и реформа правосуђа мора бити унапређена.

Хари ван Бомел, потпредседник Комитета за европске послове холандског парламента, "Танјуг"

Мала је ово земља за онолики Хашки трибунал

Ивица Дачић Желео бих да сваки грађанин Србије, попут Ратка Младића, Хашком трибуналу докаже да није крив за оптужбе.

Ивица Дачић, министар полиције, "Б92"

Блиц по дану

Веселин Симоновић Задрти комунистички пуковник из Крајине, лажни родољуб и сребренички касапин коначно је у затвору и грађани Србије нису више таоци Комадића, Дабића... њихових јатака у мантијама, професорским одорама и симпатизера из ксенофобичних странака.

Веселин Симоновић, главни уредник, о хапшењу Ратка Младића у тексту "Коначно једна добра вест", "Блиц"

НАТО правда и други злочини

Андерс Фог Расмусен Снажно поздрављам вест да је Ратко Младић ухапшен и да је у току његово изручење Хагу. Скоро 16 година од подизања оптужнице против њега за геноцид и друге ратне злочине, његово хапшење коначно нуди шансу да правда буде задовољена.

Андерс Фог Расмусен, генерални секретар НАТО-а, "Бета"

Брадати и силни тужиоци

Милош Шаљић Игнорисао је судијина питања и окретао се ка [заменику тужиоца за ратне злочине] Бруну Векарићу који му је очито врло антипатичан и коментарисао је Векарићеву браду.

Милош Шаљић, адвокат Ратка Младића, о саслушању у Специјалном суду, "Блиц"

Наздравите, другови (са мном и са Карлом)

Владимир Вукчевић Позваћу Карлу дел Понте да ми се ускоро придружи и отворимо две боце које ми је донела давно, да бисмо сада наздравили, пошто је посао завршен. Сада можемо да наздравимо правди. Обећали смо једном другом да ћемо их отворити када буду ухапшени Радован Караџић и Ратко Младић.

Владимир Вукчевић, тужилац за ратне злочине, о две боце вина "каберне совињон" које му је поклонила бивши тужилац Хашког трибунала Карла дел Понте, "Франс прес"

Некоме мајка, некоме држава

Борис Тадић Не мора само држава да ради. Не очекујте да је држава мајка за све, такво друштво не постоји више нигде.

Борис Тадић, председник Србије, новинарима на терену Маракане, "Вести"