Да дипломирају и не емигрирају

Изјаве.нет Младост Србије је њена највећа вредност. У Србији је остало много младих и желимо да спречимо даљи одлив мозгова.

Свере Берг Јохансен, отправник послова амбасаде Норвешке, о једнократној помоћи студентима Србије

Мрзе да не би волели

Бранислав Ивковић Само захваљујући њему очувано је достојанство и понос овог народа. То је оно што они не могу да разумеју и да схвате, то је оно зашто они њега мрзе.

Бранислав Ивковић, високи функционер СПС-а, у Кладову, о Слободану Милошевићу и његовим мрзитељима у лику присталица Новог светског поретка

Мало базају, мало пропасте

Иван Марковић Који је мост до сада подигла опозиција? Где је њихов радни ефекат? Они су базали три месеца да би отели локалну власт, а потом су упропастили и Ниш и Београд и све остало.

Иван Марковић, савезни министар телекомуникација, у Бабушници

Десио се пропаст јер се Легендарном не кунемо

Славољуб Ђурић Читав полет убрзаног развоја који је носио СПС прекинули су избори 1996. Тада власт у општини, по пристрасном страном арбитру у лику Гонзалеза, прелази у руке такозване коалиције 'Заједно'. Од тог момента точак историје је заустављен... Тако је еуфорично наступила пре 4 године да су многи очекивали процват овог краја, а десио се пропаст... Ми можемо да поручимо врло јасно и гласно, да док је социјалиста у Паланци, Паланка неће бити на продају... Уверени смо да смо на правом путу, на путу који је трасирао наш легендарни председник Слободан Милошевић. И да одмах кажемо, са тог пута скретања нема...

Славољуб Ђурић, председник социјалиста Смедеревске Паланке, "Јасеница"

Локални председнички избори

Верољуб Стевановић Локални избори су најважнији јер директно одлучују о председнику државе.

Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца, "Б2-92"

Врста лешинар, подврста лисица

Вук Драшковић Зоран Ђинђић и Војислав Коштуница воде лешинарску политику, нема Вука, време је да лисице поједу месо.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Нишка телевизија"

За очекивати је оно што ни ми не очекујемо

СПО Пошто је Вук Драшковић са прогнозираних два одсто добио 870.000 гласова, за очекивати је да ће Михаиловић, са целих пет одсто, добити близу два милиона гласова, што ми не очекујемо.

СПО, Изборни штаб о "намештеним анкетама" Института друштвених наука

Кад уђем и хапшења сунем...

Синиша Вучинић Истога тренутка када уђем у извршну власт ухапсићу Зорана Ђинђића и Владана Батића. Они не треба да се надају ничему добром.

Синиша Вучинић, председник Радикалне странке левице "Никола Пашић"

Избори су, избори су... избори!

Никола Шаиновић СПС је увек поштовала и поштоваће вољу грађана. Не ради се о примопредаји власти, јер су избори, избори.

Никола Шаиновић, члан ИО СПС, конференција за новинаре

Хуманистички хуманисти

Лепосава Милићевић Кандидати су предложени по хуманистичким критеријумима.

Лепосава Милићевић, савезни министар вера, о пожаревачкој листи СПС-ЈУЛ на челу са Мирјаном Марковић

К'о своји на нашем

Милан Живадиновић Споразумели смо се на пријатељској, а не на основи интереса. Ја сам имао, према општим стандардима, атрактивније понуде од Марока и Египта, а Фудбалски савез Ирака је био надомак потписивања уговора са Португалцем Коељом, односно Румуном Јорданескуом. Како ме је обавестио амбасадор Ирака у Београду, господин Сами Садун, пресудила је породица Хусеин. Наиме, председник Садам је инсистирао на стручњаку из Југославије, а његов брат, први човек националног фудбала, пратио је мој рад у Арабији. По доласку у Багдад, очекују ме сусрети са обојицом, када ћемо усагласити ставове о систему рада са репрезентацијом и одласку на припреме, које ће се највероватније одржати у Југославији. Верујем да би се Ирачани овде осећали најопуштеније, што би се рекло ’као свој на своме’.

Милан Живадиновић, фудбалски тренер, "НИН"

Ненаивни нефаворити

Жељко Обрадовић Хвала свима што нас гурају у фаворите, али нисмо ни ми наивни!

Жељко Обрадовић, савезни кошаркашки тренер, "Блиц"

Пречка као клечка

Звонко Михајловски У овом тренутку пречка је била најбољи играч Рада.

Звонко Михајловски, спортски коментатор, "РТС"