Слободан чо(в)ек у неслободном свету

Петар Божовић Слобода се плаћа, као и свако задовољство. Не мора ЕУ и НВО да ми прописује да ли и како треба да волим своје дете, или како да држим мачку. Та правила одређује она земља, откривена 1492. када је задња српска стопа потпала под турско царство. О чему причамо? Дође Клинтон у Црну Гору и захвали се Македонцима, а онда дођу сви ови политички магарци на вечеру с њим и не кажу му "где си дошао слоне, ово је Црна Гора, јеси ли ти нормалан?"

Петар Божовић, глумац, "Вечерње новости"

Кад је запад источно

Предраг Симић Потребно је схватити да је Србија везана за Запад. На пример, сви наши велики стручњаци су се школовали, или се тренутно школују у западним земљама, а не у Руској Федерацији и Народној републици Кини. Илузија о великом пријатељству с овим државама [Русијом и Кином] завршила се после петооктобарских промена, међутим, последњих година се та илузија вратила, мада не разумем због чега.

Предраг Симић, професор Факултета политичких наука, "Данас"

Вера, нада, Ангела

Борис Тадић Ја сам као председник Србије водио разговор са својом старом саговорницом и, верујем, пријатељем Ангелом Меркел, јер ово није наш први разговор, већ шести. [...] После тих разговора увек сам знао на чему сам, али је и Ангела Меркел знала на чему је, што сматрам заједничким постигнућем.

Борис Тадић, председник Србије, о разговорима са немачком канцеларком Ангелом Меркел, "Политика"