Убијају тек кад немају више шта да (с)руше?

Чедомир Јовановић Када смо одбацили план из Рамбујеа, срушена је Србија и трајно је остала без Косова. Данас, када и даље одбацујемо Ахтисаријев план, ризикујемо да и такво Косово трајно остане без Срба.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Танјуг"

Ко нема милијарду евра?! Дај одмах сто!

Томислав Николић Држава и страни улагачи инвестираће у огромну индустријску зону на десној обали Дунава од Новог Сада до Београда. Желим да сву привреду изместимо на обалу Дунава, и да земља остане за обрађивање и храну. Желим, да Србија оствари 70-годишњи сан да бродови, а посебно немачки, који саобраћају Рајном, Мајном и Дунавом, скрате путовање кроз Мораву, Вардар и Егејско море, и да Србија добије седам хидроелектрана, уз наводњавање великог дела Поморавља и пловни пут кроз Србију. Те две инвестиције су вредности можда и до 100 милијарди евра. Разговарали смо са озбиљним људима у свету, са озбиљним државама и инвеститорима...

Томислав Николић, председник СНС-а, о томе шта ће бити ако његова странка дође на власт, "Бета"

Даје оно што мора (првом приликом)

Томислав Николић Ако ЕУ притисне Србију, уведе санкције биће три милиона гладних у Србији, ако одустанемо од Косова и Метохије и кажемо "изволте" Србије неће бити, српског обрасца неће бити. Значи једно трајно нестајање. А Србије не може без оба, Србија мора да нађе прави пут. Србија треба да буде у ЕУ.

Томислав Николић, председник СНС-а, "РТВ"