Двеста година заједничког живота

Синиша Ковачевић Европска унија је комфорна гробница за мале народе и ниједна мултиконфесионална империја у историји није опстала. Ми смо већ били део империјалног система [...] и из тога нисмо извукли никакву корист. Знате, кад сретнете неког из Јемена или Саудијске Арабије, можете слободно да му кажете "земљаче", јер сте 200 година били с њим у [отоманској] држави. [...] Брисел је данас замена за Москву од пре 50 година - тамо се иде по мишљење и идеју.

Синиша Ковачевић, потпредседник ДСС-а и драмски писац, "Да можда не" РТС-а

Ми смо потребни политици (колико и ...)

Срђан Драгојевић Мени и овој господи овде политика је потребна колико и хемороиди.

Срђан Драгојевић, режисер и кандидат за посланика на листи СПС-а, "Да можда не" РТС-а

Бебе (само) без ПДВ-а

Жарко Обрадовић Јa сам као посланик два пута тражио укидање пореза на бебе, 2006. и 2007. године.

Жарко Обрадовић, потпредседник СПС-а, министар просвете и науке, предавач на Мегатренду, конференција за новинаре на Мегатренд универзитету, "Шта радите, бре?" РТС-а

Сваки Србин је први (евентуално други)

Марко Јарић Сваки Србин себе гледа кроз неког спортисту од кога прави идола и тако стварамо колективни лажни его и лажну слику, онакву каква би требало да постоји о нама у свету, а не ону каква јесте. Мислимо да смо број један, а у ствари нисмо. Број један су заправо ти спортисти који су направили успех из неких својих личних разлога.

Марко Јарић, бивши кошаркашки репрезентативац, "Курир"

Основно оруђе за изборе

НС Није Велимир Илић никакво оруђе у рукама Александра Вучића и Томислава Николића, већ је Војислав Шешељ оруђе у рукама Демократске странке.

НС, у саопштењу, РТС

Ако сте га узели, онда га макар сад не враћајте

Томислав Николић То што мисле да могу да помогну себи повратком било ког од људи из Хага је апсолутно немогуће, пошто СРС већ три и по године ради за њих а не може да заустави напредњаке.

Томислав Николић, председник СНС-а, коментаришући евентуални повратак Шешеља у Србију, "Печат"

Окрећем само први образ (социјалистички фанатик)

Ивица Дачић То је ударац за државу Србију. Како они према нама, тако и ми према њима. Ја ипак нисам толики верски фанатик да окрећем други образ - ко удари добиће одговор.

Ивица Дачић, министар полиције и председник Социјалистичке партије Србије, о хапшењу двојице Албанаца, РТС

Мучнина у кампањи

Ивица Дачић Ја мислим да ови што се појављују по билбордима да су се смучили народу у протекле две-три недеље, а камоли до краја кампање.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Шта радите, бре?" РТС-а