Одлучили смо да вам је место у НАТО, одлучите и ви

Андерс Фог Расмусен Мислим да ће се и нова коалициона влада у Београду уверити да будућност Србије лежи у евроатлантским структурама, прво и најпре у Европској унији, а онда корак по корак кроз јачање партнерства с Атлантским савезом.

Андерс Фог Расмусен, генерални секретар НАТО-а, "Бета"

Из "Најевропљанина" у "Нај(не)американца"

Ивица Дачић Колико сам схватио, влада САД нема намеру да се меша у састављање Владе Србије, тако је бар званично објављено. Како неко може да каже човеку који је оцењен као најбољи министар у влади и који је добио награду "Најевропљанин", да није прихватљив. Зашто? Зато што нисам више са Тадићем? Зашто? Јесам ли се ја то променио преко ноћи?

Ивица Дачић, председник СПС-а и мандатар за састав Владе Србије, "Шта радите, бре?" РТС-а

Стручњаци за довлачење, креирање и обарање (владе)

Борис Тадић Г17 плус има одређено искуство које треба уважавати у довлачењу страних инвестиција, али има и значајно искуство у креирању буџетског дефицита. Видећемо која ће страна превагнути. А имају још значајније искуство у обарању влада.

Борис Тадић, председник ДС-а, "Танјуг"

Чекали су испред замандаљених врата

Борис Тадић И Демократска странка је била финансирана од стране тајкуна, али ја сам то прекинуо. Представници те социјалне групације морали су да чекају на састанак код мене, а не да улазе на отворена врата у Председништво Србије.

Борис Тадић, председник ДС-а и бивши председник Србије, "Танјуг"