Аутономни без благослова лидера

Вук Драшковић Статут СПО-а гарантује локалним одборима пуну аутономију, али упркос убедљивости аргумената о "завери" локалних челника против СПО-а, не могу да подржим одлуку Градског и Покрајинског одбора. [...] Јавност прозива мене за одлуке о чијем доношењу нисам консултован, чак ни обавештен.

Вук Драшковић, председник СПО-а, коментаришући одлуку Покрајинског одбора СПО-а за Војводину и Градског одбора Новог Сада да раскину коалиције с Демократском странком, "Танјуг"

Критичар без лиценце

Штефан Филе Србија тачно зна шта треба да уради на даљем европском путу [...] и ми на том путу Србији нећемо држати лекције. Али, то не значи да нећемо повремено критиковати и саветовати. И ја нећу тражити дозволу власти у Београду да критикујем.

Штефан Филе, европски комесар за проширење ЕУ, "Б92"

Кад човека старије генерације ухвати мука

Тихомир Николић Ухватила ме је мука од свег овог. Ја сам човек старе генерације и нисам навикао на овај циркус. Ето, имао сам здравствених проблема и мени као човеку у годинама 45 минута једноставно није било довољно да дођем на седницу.

Тихомир Николић, одборник ПУПС-а у Скупштини Новог Сада, због чијих стомачних проблема је пропала иницијатива СНС-а за смену власти у Новом Саду, "Курир"