Прави трошак за лажне азиланте

Ивица Дачић Реч је о мање од 10.000 азиланата у целој Европи. Ми ћемо за тих 10.000 платити трошкове јер би то била мања штета за Србију него укидање виза.

Ивица Дачић, премијер Србије, о лажним азилантима који одлазе из Србије у ЕУ, "Бета"

Незванично вам поручујем(о) да нас званично то не питате

Томислав Николић Ако нам званично поставе услов: Европа или Косово, одустаћемо од европског пута.

Томислав Николић, председник Србије, "Вечерње новости"

Допишите и да сте нас отписали

Томислав Николић Ако почну да нам дописују нова правила која нису важила за друге државе, онда могу да нас одбаце од себе. У том случају је боље да нам кажу: нећемо вас.

Томислав Николић, председник Србије, "Вечерње новости"

Читајте редове (мојих говора), а не оно између њих

Ивица Дачић Тражићу од "Танјуга" да се извини српској јавности и Немачкој због формулације коју је објавио. Тражићу исто и од Б92, на чијем сајту је био наслов "Злочинци нас не пуштају у ЕУ". Не знам да ли сте свесни последица таквих интерпретација? Ако већ не шаљете новинаре на место догађаја, не мислим да сам толико вредан пажње да моје мисли треба да тумачите, него их само пренесите. [...] Ниједан нормалан човек не би могао да каже "злочинци нас не пуштају у ЕУ", чак и да тако мисли.

Ивица Дачић, премијер Србије, поводом некоректног извештавања медија о његовом говору у Драгинцу поводом сећања на стрељане 1941. године, "Танјуг"

Лига изузетних џентлмена

Лига социјалдемократа Војводине Уколико су СНС и СПС промениле свој став о прикључењу ЕУ, имају обавезу да грађанима то на време предоче и да поново изађу на изборе. Противљење уласку Србије у ЕУ је легитиман политички став,[...] а ДСС и СРС су часно платиле цену тога што се њихов антиевропски став не поклапа са мишљењем грађана. [...] Да је жив, Слободан Милошевић би данас био поносан. Томислав Николић и Ивица Дачић су се [...] вратили на своју стару реторику и ставове, а Александар Вучић хапси и прети.

Лига социјалдемократа Војводине, саопштење за јавност, "Бета"

Метаморфозе, воља за моћ и феноменологија духа

Чедомир Антић [Мило Ђукановић] је везан за власт потпуно и он је био све - Југословен, комуниста, уз Милошевића, против Милошевића, био за заједничку државу са Србијом, сарађивао са Демократском странком, пактирао с Народном странком, стварао државну заједницу [СЦГ], растурао државну заједницу. [...] За мене је већи феномен Европска унија [...], која се појави пред изборе и подржи његову власт.

Чедомир Антић, историчар и председник Напредног клуба, емисија "Око" РТС-а

Растући бирачки списак

Чедомир Антић Како извештавају, удео бирача на изборима у Црној Гори био је 82 процената од укупног броја становника, а обично је износио око 70 процената. [...] Како онда тај човек [Мило Ђукановић] уопште може да буде поражен, када је удео бирача за 12 процената већи него у било којој другој европској земљи?

Чедомир Антић, историчар, коментаришући резултате парламентарних избора у Црној Гори, емисија "Око" РТС-а