Остали у акцији

Барак Обама Господине Ромни, знам да нисте били у позицији да уистину и спроводите спољну политику. Али сте били у криву сваки пут када сте понудили мишљење [...]. Америка је организовала коалицију која је срушила Моамера ел Гадафија. [...] Америка је повела међународну заједницу да уведе санкције Башару ел Асаду и јасно му стави до знања да је време његове владавине завршено.

Барак Обама, председник САД, у ТВ дуелу с републиканским кандидатом Митом Ромнијем, РТС

Најбоље познајем овдашње марионете

Најџел Фериџ Не познајем ваше политичаре најбоље. Знам их из виђења, али никад нисам са њима разговарао нити сам им држао свећу док су примали инструкције од некога. Ипак, морам издвојити Бориса Тадића и Вука Драшковића који су највеће марионете на Балкану, поред бившег премијера Хрватске Иве Санадера који је претерано крао.

Најџел Фериџ, представник Велике Британије у Европском парламенту и оштар критичар Европске уније, портал "vestinet.rs"

Не примају више социјалне случајеве

Најџел Фериџ Србију НЕ видим унутар ЕУ. Још једном наглашавам - НЕ! Зар заиста мислите да ће Унија да позива нове чланове, сада када је и сама пред колапсом? Новца има све мање у европским фондовима и не треба Унији још социјалних случајева. И Србија и Хрватска су пред банкротом као и Европска унија. Кад би се ви сви спојили настао би прави колапс. Црна Гора је нешто финансијски боља, али проблем је што тамо мафија управља државним капиталом и он може нестати преко ноћи!

Најџел Фериџ, представник Велике Британије у Европском парламенту и оштар критичар Европске уније, портал "vestinet.rs"

Савети које нећете послушати јер су бесплатни

Најџел Фериџ Паре нећете наћи у Европској унији, јер и сами стежу каиш. Што се тиче Америке, они нешто и нису заинтересовани за вас. Можда вам и дају неку сићу, али очекујте да дате Косово. Русија вам може дати неке кредите, али знајте да хоће неки интерес!

Најџел Фериџ, представник Велике Британије у Европском парламенту и оштар критичар Европске уније, портал "vestinet.rs"

Кроз 20 година (и још 10 година плејофа)

Томислав Николић Могу македонски политичари да набију главу у песак, али да ће имати "српски проблем" за 20 година, јер време не ради за државу, већ ради за сепаратисте. [...] Када једном остваре права у оквиру територије Србије, позиваће се на та права у свим другим државама. [...] Прави се албанска држава на територији Балканског полуострва која још 30 година неће бити уређена као Македонија и Србија, и за тих 30 година свашта ће да се деси.

Томислав Николић, председник Србије, за македонску ТВ "Сител", "Танјуг"

Њима лицидерско срце, а нама ни лилихип

Томислав Николић Кад бисте погледали Хрватску како изгледа правосуђе и приватизација и област људских права, схватили бисте да је то много лошије урађено него у Србији [...]. Откуд толика разлика међу нама? Ми смо тек кандидати за ЕУ, немамо још датум за отпочињање преговора, а Хрватска ће следеће године постати пуноправни члан.

Томислав Николић, председник Србије, за македонску ТВ "Сител", "Танјуг"

Биће да се барба Иво нешто наљутиа на ме

Томислав Николић Нисам љут на председника Хрватске Иву Јосиповића, не знам разлог његове љутње и прихватићу разговор када ме буде позвао. Чекам да се одљути. Ја не живим у прошлости. Не питам кад је ко против кога ратовао, то може само на јубилејима да се говори, или како је изгледао рат. Данашњој деци говорити о рату, а не причати им шта их чека сутра је бесмислено.

Томислав Николић, председник Србије, за македонску ТВ "Сител", "Танјуг"

Поразићемо оног ко победи

Томислав Николић У тој њиховој прљавој игри само се открива колико су били лоши, али ће СНС дуго година да их побеђује. Ђилас се у политику не разуме. [...] Волео бих да победи Тадић кога је СНС победила. Увек је добро за противника имати онога кога си победио. Мене баш брига ко ће да победи у ДС. Не ваљају ни један, ни други. То су исти људи, само ће да се расподеле у два табора.

Томислав Николић, председник Србије, коментаришући изборе у Демократској странци у интервјуу за македонску ТВ "Сител", "Танјуг

Коме Вучић скочи за врат, обавезно га задави

Томислав Николић Први потпредседник владе Александар Вучић има моју подршку. Ја сам га поставио на то место. [Неки] други човек у Србији то не би могао да обавља и Вучићева енергија се полако већ пренела и на полицију и тужилаштво [...]. Вучић неће стати док не истражи сав криминал и док сви криминалци не оду у затвор.

Томислав Николић, председник Србије, за македонску ТВ "Сител", "Танјуг"

Да комшији крава буде здрава

Томислав Николић Не одбацујем централу БиХ у Сарајеву, немам на то право. Ми смо прихватили Дејтонски споразум и по њему је Босна [и Херцеговина] држава састављена од два ентитета. Та држава не функционише и да полако нестаје пред нашим очима.

Томислав Николић, председник Србије, интервју за македонску ТВ "Сител", "Танјуг"

Мали од палубе

Борислав Стефановић Невиђен је блам за ову државу да поред низа чиновника, саветника и министара, премијер лично носи говор [немачком] амбасадору, и то није по дипломатској пракси.

Борислав Стефановић, функционер ДС-а, коментаришући споран говор Ивице Дачића у Драгинцима, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Носе бреме један другога

Бранко Ружић Господин Вучић је поднео тешко бреме, као што је у складу са договором унутар владајуће коалиције премијер Ивица Дачић понео најтеже бреме преузимањем одговорности за преговарачки процес о Косову. Мислим да тај тим, заједно са Млађаном Динкићем, одлично фукнционише и да ту нема никаквих проблема.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, на спекулације да би Влада Србија могла да падне због сарадње СПС-а и ДС-а на локалу, Б92

Једино достигнуће претходне владе за памћење

Борислав Стефановић И тај слаби Мирко Цветковић остаће упамћен по томе што је сменио Млађана Динкића.

Борислав Стефановић, функционер Демократске странке, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Кажњен да би починио злочин

Слободан Гавриловић На чело "Службеног гласника" дошао сам чисто партијски, и то по казни. С једне стране, да бих био удаљен из политике, и с друге стране - да бих био прогуран кроз блато па да будем криминалац као остали. Ја нисам хтео да будем криминалац, али да ли ће ме [нова власт] по казни отерати - па то би било логично, ја бих тиме био задовољан.

Слободан Гавриловић, социолог и директор "Службеног гласника", "Седмица" Радио Београда 1

Сведок векова

Слободан Гавриловић Сви наши данашњи проблеми у држави и друштву су културолошки, не политички - јер имамо елиту која је убедљиво најслабија у последних седам-осам векова. Политика се увек умеша када наиђе на слабе. Фала Богу. Није Салијери крив за Моцарта, већ Марија Терезија. Власт хоће да посвађа уметнике и у томе ужива. Сваки владалац, онај "макијавелистички", ради на томе да се "потуку" два уметника - па да онда он буде судија, а можда и главосеча који има џелата који ће једном уметнику, који му [владару] није по мери, да одсече главу. То је читава људска историја.

Слободан Гавриловић, социолог и директор "Службеног гласника", "Седмица", РБ1

Фатум уметника у младости

Марко Видојковић НСПМ мене посматра као издајника, страног плаћеника [...], а ови други ["Бетон"] су једноставно љубоморни јер да није "Бетона" нико за њих не би чуо, нити би ишта прочитао. Живимо у време када мала група лајаваца може да дође до свог гласа [...] пре свега преко Интернета и на одређени начин то постаје фатум. [...] Мој патриотизам лежи на тековинама устанка против фашиста 1941. године и победе над фашизмом 1945. Према томе, ја волим своју земљу и мислим да само лудак мрзи своју земљу. Свако од нас ко воли своју земљу мора да мрзи лошу власт.

Марко Видојковић, писац, "Седмица" Радио Београда 1