Ако немаш прави геноцид имаш лажне азиланте

Александар Лазић Испада да ЕУ тражи да будемо мултиетничка земља, а да нас (на неки начин) кажњава кад то стварно јесмо. Они који нису наклоњени ЕУ могли би, чак, да закључе да се таквим ставом фаворизују они који су проблем Рома (и потенцијалних лажних азиланата) другачије решили још 1941. године.

Александар Лазић, колумниста, о ЕУ визама и српским Ромима као лажним азиланатима, "НСПМ"

Догма о непогрешивости председника

Томислав Николић Нећете ме трпети ни један дан дуже него што би требало уколико будем чинио грешке, иако не знам зашто би председник републике чинио грешке и зашто би се умешао уопште међу оне који су спремни да их чине.

Томислав Николић, председник Србије, после шест месеци проведених на челу државе, "Танјуг"

Ја нисам политичар него председник

Томислав Николић Политичари су од Србије направили овако бесмислену земљу. Никад у њој не би било оволико корупције и криминала, мита, незадовољства грађана својим животом да то нису желели политичари. Дакле, прво на политичаре!

Томислав Николић, председник Србије, "Танјуг"

Нобеловци за платформу

Ивица Дачић Нацрт платформе о КиМ је најпозитивнији документ који је Србија предложила у последњих 13 година, да је предложен пре 10 година – за њега бисмо добили Нобелову награду за мир.

Ивица Дачић, премијер Србије, РТC

Улаз нам је забрањен да не бисмо могли да изађемо

Ивица Дачић Ја нисам еврофанатик. [...] Али, када разговарам са својим колегама који су чланови ЕУ – и они говоре сличне ствари. Али, они су унутра. Ја бих волео да дођемо у исту такву позицију. Да уђемо унутра, па ако нам се не свиђа да изађемо.

Ивица Дачић, премијер Србије, РТC

Време отпадника, верника и увреда

Биљана Србљановић Нема од ове државе ништа док и последњи зли старац, одговоран за морални и материјални суноврат нерођених генерација, буде и даље говорио. [...] Да је мени неко довукао овог крвопију да ми се обрати, ја бих вала дигла револуцију. Бедни студенти, то сте и заслужили. [...] Нека студенти врате визе и стипендије, па мами кући да доведу "нобеловца" [Ћосића].

Биљана Србљановић, драмски писац, о позиву Добрице Ћосића младима да се врате у земљу, "Сан"

Време грешника и увреда

Биљана Србљановић Срам га, бре, било, приученог, злог, доконог, незајажљивог, алавог, необразованог, притупог и користољубивог старца. Срам. [...] Да ли Ћосић интелектуалну одговорност носи из комесарских дана у партизанима или из калемарске школе? Као председника ратне државе водали су га по преговорима као госта из галаксије с оним слушалицама, јер није знао да каже ни "хај".

Биљана Србљановић, драмски писац, о позиву Добрице Ћосића младима да се врате у земљу, "Сан"

(Не)важећа правда за Србе

Улрике Луначек Платформа Србије о Косову је неважећа. [...] Европска унија никада неће дозволити на Косову нешто слично Републици Српској у Босни и Херцеговини.

Улрике Луначек, известилац Европског парламента за Косово, у изјави приштинским медијима, "Танјуг"

Премијерова посланица

Ивица Дачић Против ЕУ су данас они који су своју децу послали да тамо живе. Чекајте људи, ако сте толике патриоте - вратите их овде да деле судбину свога народа. Значи, њихова деца ће да иду у Европу, а наша деца ће да буду овде у горем положају него у Албанији. Неће моћи тако, јер је Србија имала довољно тог затупљивања не деценијама, него вековима.

Ивица Дачић, премијер Србије, за ТВ "Прва", "Између два петка" Радио Београда 1

(Не)фризирање курса

Јоргованка Табаковић У својим зрелим годинама знам да никада не можете да се допаднете свима. Некима се више свиђала моја ранија фризура, некима ова. Некима овај курс одговара, а некима би одговарао неки други. Међутим, морам да вам поновим да НБС не циља ни једну вредност курса. Наш циљ није курс било које величине, већ таргетирана инфлација 4 ± 1,5 проценат. Све остало су успутне добити или "минуси", али ствари тако стоје.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, "Између два петка" Радио Београда 1

I can't get no satisfaction

Мило Ђукановић Плата ми није сатисфакција.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, у емисији "ТВ Атлас", РТС