Наш човек Александар и његови безуби партнери

Владимир Павићевић Александар Вучић је [...] моћ подизао креирајући јавно мнење преко садржаја таблоидних медија [...]. Када се представите као човек који се бори против корупције, народ ће по неком осећају рећи - то је тај човек. [...] Он је и "обезубио" опозиционе политичке странке, [...] и направио од њих млађе партнере.

Владимир Павићевић, доцент на ФПН, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Популарaн и угледaн грађанин чије је занимање Анин дечко

Славица Ђукић-Дејановић Мислим да је Радуловић [Миша Банана] у то време био познат као дечко певачице Ане Николић, као привредник и неко ко је имао неке везе са спортом. [...] Пре 4-5 година, када је дошло до тих сусрета [са Дачићем], Радуловић је био популаран уз популарну девојку.

Славица Ђукић-Дејановић, министар здравља и потпредседник СПС-а, о Дачићевим контактима са Родољубом Радуловићем из Шарићевог клана, "Курир"

Пустите ме да будем Новак

Рафаел Надал Нисам гледао Аустралијан опен, јер нисам имао приступ "Еуроспорту" [...]. Ђоковић је доказао још једном колико је велики такмичар, [...] да је фантастичан тенисер и [...] да је играч који се не повређује. То је срећа. [...] Дајте мени две године без повреде...

Рафаел Надал, шпански тенисер, интервјуу за француски "Екип", Б92

Тројајчани близанци

Ивица Дачић Ја сам свуда говорио да као млађи брат желимо да сарађујемо у борби против тероризма и организованог криминала, а они су ми одговарали да нас не гледају у томе као млађег брата, већ брата близанца.

Ивица Дачић, премијер Србије, о свом боравку у САД, "Танјуг"

Посредна морална подршка за (финансијско) самоизлечење

Млађан Динкић За ову годину никаква средства нису планирана за ЕПС, нити ће их бити [...]. Држава ЕПС-у може само да дâ индиректну моралну подршку [...]. ЕПС треба прво да помогне сам себи, јер има могућност да из сопствених резерви и сопственим активностима на реструктурирању буде стабилна компанија.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, РТС

Збор (не)радних људи од 100 милиона евра

Млађан Динкић Нема држава 100 милиона евра за РТС. Aко је то политика, онда нека угасе телевизију, али ја мислим да је [директор РТС-а Тијанић] претерао у изјавама. Замислите, дајте да дамо вама 100 милиона евра, па бисте и ви знали да водите телевизију.

Млађан Динкић, министар финансија, о Тијанићевој изјави да је "обавеза државе да Јавном сервису обезбеди фонд од 100 милиона евра", РТС

Потапање капетана (пароброда Србија)

Весна Пешић Тешко је разумети најновије догађаје [...], скандали се ређају. Маске се на маску слажу. Службе раде "професионално" [...]. Кад се разгрне та удбашко-мантијашка плева, реч је о само једном догађају: потапање премијера Ивице Дачића. Разлог је више него јасан: Косово поново иде у карантин.

Весна Пешић, социолог, о афери око контаката премијера Дачића са људима из Шарићевог клана, "Пешчаник"

Черчил из Житорађе

Весна Пешић Одржао је [Дачић о КиМ] неколико историјских говора, [...] као да је рођен неки наш Черчил или Де Гол, свеједно. Данима сам препричавала како се Дачић одбранио од Марка Јакшића, офанзиве Алигрудића и осталих шаржи из ДСС-а, али и оних из ДС-а и Чединог клана. Све их је надмашио и надговорио Дачић, човек из Житорађе.

Весна Пешић, социолог, "Пешчаник"

Де Гол из Житорађе

Весна Пешић И не само што је [Дачић] сео да разговара са Тачијем циљајући на решења, већ је и патријарху поручио да нам Косово неће бити враћено ако не уђемо у ЕУ, а "браниоцима Устава" да узму Устав под мишку па да се прошетају Косовом - ако могу.

Весна Пешић, социолог, "Пешчаник"

Привремени фелери крњег устава

Владимир Павићевић Ми у 2013. имамо Устав усвојен 2006. године, а живимо у неуставном стању. [...] Мој колега га је назвао телефонским и привременим. Он је заиста крњи, будући да постоје фелери и у процедури његовог доношења, али и код питања [...] идентитета - ко смо ми и шта је то Србија.

Владимир Павићевић, доцент на Факултету политичких наука, "Хоћу да знам" на ТВ Б92