Изгубљено (и поново нађено)

Вук Драшковић Погледајте како се понаша премијер Србије, друг Ивица Дачић - ујутру му се омакне истина па каже да је Косово изгубљено. Али, поподне каже да за Косово даје све, а да га је јутрос послала тетка по лек.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Познајте истину и... нећете имати резултате

Вук Драшковић Свакоме ко жели да буде вођа у Србији, из свог искуства им саветујем да никада не говоре истину - јер ће бити ухваћени у њој. Ја нисам послушао овај савет никада и имамо резултате.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Четир' ноге (а све четири нема)

Вук Драшковић Југославија је од 1945. почивала само на две ноге. Прва нога је Тито сам, његов апсолутизам и харизма, а друга његова комунистичка власт, службе безбедности и војска. Кад је он умро, Југославија је остала без једне ноге.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Мултивођа

Зоран Пановић Треба похвалити труд господина Вучића за све што ради, јер је он мултиминистар. Постоји нека врсте опсесије Срба вођама и чињенице да вође брзо уђу у месијанску улогу, што се заврши фатално и по вођу и по народ.

Зоран Пановић, главни уредник листа "Данас", о Александру Вучићу, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Убили смо њега да не бисмо личили на себе

Кокан Младеновић Ђинђић је жртвован да се Србија не би променила. Жртвовала га је наша митска свест, вишевековне заблуде о нашој превеликој важности. [...] Ми смо убили Зорана Ђинђића да нас не би подсећао на то шта смо могли да будемо.

Кокан Младеновић, позоришни редитељ, "Блиц"

Тачно је да изгледам добро, није тачно да постоји снимак

Јадранка Косор Кажу да су ме уценили тим филмом и тражили од мене да одем из Сабора, а да ја нисам отишла јер сам проценила да у том порно-филму изгледам одлично и да ћу изазвати емпатију као Северина.

Јадранка Косор, бивша премијерка Хрватске и искључени члан ХДЗ-а, демантујући да постоји порно-снимак у којем је она актер, за "Јутарњи лист", "Танјуг"

Једнако знаку питања

Бојан Пајтић Ако заиста мисле да се може ставити знак једнакости између Ђинђића и Вучића, онда се интелект те и такве интелектуалне елите само може ставити под знак питања.

Бојан Пајтић, заменик председника ДС-а, о "интелектуалној елити" која пореди Александра Вучића са Зораном Ђинђићем, "Дневник"

Схватање са претераним разумевањем

Дубравка Стојановић Схваћен је, зато је и убијен!

Дубравка Стојановић, историчарка, о тези да "нисмо довољно разумели Зорана Ђинђића док је био жив", "Блиц"

Резултат знамо, играмо за бриселску публику

Александар Вучић Са каквим год вестима дођемо из Брисела, оне неће бити добре.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, о путу тројке Николић-Дачић-Вучић у Брисел, "Утисак недеље"

Сваког пута убију понеког

Вук Драшковић Убили су [Срби] сваког [вођу]... Само понеког нису.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Став Србије" ТВ "Прва"