За све, осим за неке

Соња Бисерко Успостављање сталног Међународног кривичног суда пре неколико недеља додатно обесмишљава јавну антихашку дебату у Србији јер успостављање универзалне јурисдикције поништава све аргументе београдских власти и верних Караџићевих следбеника.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора, "Хелсиншка повеља"

Цркав(иц)а

Драгољуб Жарковић Ја сам зато да се криви хапсе и да им се суди, али немој неко да се извињава у моје име, барем док се с [америчким сенатором Џозефом] Бајденом не договоримо око деобе пара. Цркава ми маљина за веш.

Драгољуб Жарковић, уводник "Времена"

Одликаши, проклета вам влада

Милутин Мркоњић Такозвано реформско крило Владе Србије чини група неспособних јапијеваца и трећеразредних ђака са Харварда.

Милутин Мркоњић, инжењер и савезни посланик СПС-а, "Репортер"

Сви (ауто)путеви воде у Сурчин

Зоран Ђинђић Интересантно је и то што се један од потписника текста ['Сурчинци граде аутопутеве кроз Србију' из 'Блицњуза'] потписао под туђим именом, вероватно зато што се плаши да пишући о путевима у Србији не настрада. Видим да су многи настрадали пишући о путевима!

Зоран Ђинђић, премијер, "Б92"

Сви (ауто)путеви воде у Сурчин

Жељко Цвијановић Ако се иједном новинару 'Блицњуза' догоди да се у бришућем лету судари са материјалом тврђим од своје главе, министар полиције неће моћи да се вади да није имао име убице пре него што је имао име жртве, истражни судија мораће да призна да је мотив имао пре него што је добио леш, политичка јавност неће моћи да се правда изненађена као француска собарица. Србија је још увек земља у којој се прети новинарима, земља у којој је још увек паметније ништа не питати него свашта писати.

Жељко Цвијановић, главни уредник "Блицњуза"

Један је и Веља

Верица Бараћ Велимир [Веља] Илић замишља Србију као националистичко-клерикалну, у којој је он и црквена и световна власт...

Верица Бараћ, повереник Канцеларије Г17 у Чачку, "Независна светлост"

Народни херој

Изјаве.нет Трудио сам се да што гласније вичем 'Бандо црвена'. По томе се одмеравала храброст и веродостојност опозиционара.

Радослав Љубисављевић, градоначелник Смедеревске Паланке

Скотови у нашим редовима

Марија Милошевић Нису ме увредили они који су се одавно декларисали да мрзе мог тату, већ скотови социјалисти!

Марија Милошевић, ћерка Слободанова, подгоричка "Публика"

Груди његове равногорске

Време Вук [Драшковић] завршно све позва на Видовдан за Београд, рече још коју о овој несрећи, подиже три прста, поклони се на све четири стране света, понови исто, направи пируету, такорећи двоструки аксл, и онда узе да се даје, да се грли, љуби и поздравља. То се настави и кад сиђе с бине, тек га тад дохватише, опколише, а он стрпљив, свима се даје, на груди прима, чак командује, сликај.

Време, сабор на Равној Гори

Плус по плус по плус – тастер?

Петар Луковић Одлука ТВ Пинк (again: читај Ж. Митровића) први је елементарни и доказиви случај тако потребне лустрације: одстрањивање М. Попова из телевизијске јавности, не само да је плус и плус и плус за ТВ Пинк, него је и фриволна опомена да Негде, Некад, Некакве Правде – има. Шта год ми мислили: Жељко Митровић учинио је већи и значајнији корак него РТС или дневни лист Политика одвојено или заједно... Наставак суђења следи, of course: али после одлуке ТВ Пинка, разумећете, више ништа није исто. Видимо се у судници, тек да се питамо: 'А коју емисију и за кога радите'?

Петар Луковић, љубитељ македонског белог, о одлуци Жељка Митровића да да отказ Миодрагу Попову, новинару који је тужио Луковића, "Репортер"

Плус по плус по плус – тастер?

Александар Тијанић Жељко Митровић је доживотни члан Гестапоа!

Александар Тијанић, саветник Војислава Коштунице за медије, "Студио Б"

Мудра као змија и безазлена као голуб

Мира Адања-Полак Понекад пожелим да сам мудра као змија и да, бар понеко, поверује да сам опасна.

Мира Адања-Полак, новинар, "РТС"

Школуј ћерку пак шаљи да "разговара уживо"

Данас Треба да имате развијену машту и важно је да нисте наркоманка, таблетоманка и остало. Обавезан је факултет, а пожељна је и магистратура.

Данас, услови да бисте се, уз женски пријатан глас, запослили на "врућој линији"