Несуђени рођаци са села

Млађан Динкић Моја мајка је рођена у Горњем Катуну код Варварина. Да ми је Мирослав Мишковић ујак, ваљда бих га некада срео у животу; а први пут сам га видео на телевизији. Не значи да су сви рођени 50 километара у кругу од села моје мајке уједно и моји рођаци.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Мазга осуђена на ломачу

Млађан Динкић Сви се питају зашто Динкића зову у све владе. Зато што знам да радим. Када виде да имају мазгу која је спремна да повуче, они је товаре. Остали који ништа не раде критикују ту мазгу што није повукла више. Свестан сам ја да су многима које су спалили на ломачи мењали биографије тек 100 година после смрти.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Игара и диплома

Драган Великић Знате, у држави где је председникова диплома мистерија баш све је могуће. Само култура подиже свест грађана, ствара од њих мислећа бића. Хлеба и игара, рецепт за владање још од Рима. А како је хлеба све мање, мора зато игара да буде што више. Сви ћемо једном бити звезде „Гранда“. Ми имамо таленат!

Драган Великић, писац, „Блиц“

Позвали смо ММФ да му Вучић каже НЕ

Расим Љајић Био сам на састанку када је ММФ рекао – не можете смањити буџетски дефицит ако не „захватите“ од пензионера. Александар Вучић им је рекао – не, чак ни по цену да влада падне.

Расим Љајић, председник СДПС, на другом конгресу странке, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Спасилац немачког амбасадора (и Ахтисаријевог плана)

Борис Тадић Томислав Николић и Коштуница су 2008. хушкали грађане да заузимају стране амбасаде. Тада се амбасадор Немачке нашао на крову и морао сам да интервенишем у полицији да спречим катастрофу. То што је Дачић сада успео да испреговарао, могли смо и 2008. године, да се он, Вучић, Николић и Коштуница нису супротставили. Да смо то тада прихватили, већ бисмо били близу чланства у ЕУ. Зар мислите да бисмо добили статус кандидата да нисмо пребацили преговоре из УН у ЕУ? Постојећа влада је потписала измењен Ахтисаријев план, то је могао свако да уради. Моја влада би испреговарала бољи Бриселски споразум.

Борис Тадић, лидер Нове демократске странке и бивши председник Србије, „Око“ РТС-а