Чекајући добру понуду

Предраг Ј. Марковић Код нас је проблем што се људи колебају између струке и политике. Многи људи интелектуалну каријеру доживаљавају као чекаоницу за политичку каријеру, тако да не знамо ко је интелектуалац а ко је неуспели политичар - или обратно.

Предраг Ј. Марковић, историчар, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Дрека и бес

Предраг Ј. Марковић Толика дрека се овде подигла око стогодишњице Првог светског рата, а немамо довољно озбиљних преиспитивања. Академик Димић и Мира Радоjeвић су о том рату објавили једну књигу, а требало би да их имамо десет. У свету се о томе објављује стотине, па и хиљаде књига - а ми нисмо написали ни три. Мала нам је интелектуална производња у многим областима, а историјске поуке се мешају са кафанским причама и урбаним легендама.

Предраг Ј. Марковић, историчар, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Коме није до себе није му ни до просвете

Душан Павловић Министра просвете [Вербића] не познајем, али ме је изиритирало што је у једној емисији на РТС-у изрекао реченицу „да треба променити свест људи“. То је као да нам је рекао да не зна шта је решење за проблеме. Имам [правог] кандидата за министра просвете - ЈА.

Душан Павловић, професор ФПН у Београду и бивши саветник министра привреде Саше Радуловића, „Утисак недеље“ ТВ Б92

Обрачун са најопаснијим интересним и лобистичким групама

Зоран Кесић Реформе крећу од оних прекобројних који на државним јаслама живе годинама, бахато троше новац свих грађана не радећи ништа. Погађате, реч је о породиљама и пензионерима. Доста су породиље профитирале захваљујући положају који су стекле на крајње сумњив и нетранспарентан начин. [...] На ред су дошли и пензионери, познати по лобистичким групама које се окупљају по парковима.

Зоран Кесић, ТВ водитељ, о најављеним мерама штедње, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

ПП експерти

Драган Бујошевић УРС сада има две могућности. Једна, коју нису пробали, јесте да врате Динкића на чело партије, али да он промени име. Или да узму Дачића за кума - који их је, када су га изнервирали, назвао плусквамперфектом или ПП. То звучи експертски, за разлику од ДПВ - давно прошло време.

Драган Бујошевић, новинар, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Једанаеста (српска) пошаст

Миша Ђурковић СНС доживљавам као неку врсту пошасти, библијски речено, која се на све нас сручила због наших грехова.

Миша Ђурковић, сарадник Института за европске студије, упоређујући власт СНС-а са десет библијских пошасти које је Мојсије послао на фараонов град, „Утисак недеље“ ТВ Б92

Баракова награда за Нобела

Барак Обама Треба Путину дати Нобелову награду за мир. Будимо поштени, ових дана је дају сваком.

Барак Обама, председник САД и добитник Нобелове награде за мир (2009), шалећи се са новинарима у Белој кући, „Танјуг“