Хороскопски знак - тигар, подзнак - сом

Драгољуб Петровић Поплаве су једна од ретких ситуација у животу када је боље да вас предводи неки сом, него тигар. Зато што сом зна да плива. Премијер није сом, али је у хороскопу Риба - мада не пише која врста. Замислите да је премијер у хороскопу Водолија, то би била катастрофа.

Драгољуб Петровић, колумниста листа „Данас“, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

(Ледено) медено срце

Јово Бакић До пре месец дана нико [из света] није критиковао Александра Вучића, а мање-више радио је исте ствари - јер је сада кључно питање Украјине. [...] То говори да је до сада трајала нека врста „меденог месеца“.

Јово Бакић, социолог, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Ципеларење ципелића

Јово Бакић Данас су напредњаци напали Србијанку Турајлић... Уместо што љубе ципеле свом вођи, боље би им било да љубе места где је она проходала. То је та ароганција моћи која мисли да је стручна за све. По чему је Александар Вучић компетентан да суди о стручности научника, када није написао ниједан научни рад у животу?

Јово Бакић, социолог, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Стручно о (не)стручнима

Јово Бакић Као што је „способан“ да спасава [људе] из сметова, па онда њега спасавају јер је пропао у снег, па је „способан“ да плива по реци, тако је „способан“ да процењује да ли је неко плагирао неки рад. Он за то није стручан.

Јово Бакић, социолог, о премијеру Александру Вучићу, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Виртуелно нестајање

Иван Тасовац Ја сам добио информацију да је сајт „Пешчаник“ уклоњен, хакован. Међутим, када сам ја изашао, он је стајао на истом месту у виртуелном свету, где се налазио и раније.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Буба у ОЕБС-овом уху

Љиљана Смајловић Да је Србија увела санкције Русији због Украјине, ОЕБС би болело уво зашто је оборен сајт „Телепромптера“.

Љиљана Смајловић, главни уредник „Политике“ и председник Удружења новинара Србије, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Ко је понижени несрећник?

Александар Вучић Тишина тамо! Рекао сам - ниједну реч више да нисам чуо! Не интересује ме да ли је министар или било ко. Изађите напоље, министре, ако касните на овакве ствари. Ко може да помогне - нека помогне, ко не може да помогне - нека ћути.

Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању министру привреде Душану Вујовићу на седници Штаба за ванредне ситуације Владе Србије 16. маја, „Данас“