Војвода Монте Кристо

Санда Рашковић-Ивић Не знам да ли се Шешељ враћа само као јако болестан човек да се лечи и да проведе своје дане са породицом, или се враћа као осветник и као гроф Монте Кристо, што би јако могло да забрине и пољуља политичку сцену Србије.

Санда Рашковић-Ивић, председник ДСС-а, о привременом пуштању Војислава Шешеља из притвора Хашког трибунала, „Бета“

Заборавих само на љубав према Богу (и непријатељима)

Владимир Путин Смисао нашег живота и постојања је љубав. Мислим на љубав према породици, љубав према сопственој деци, али и отаџбини. Овај феномен је прилично компликован, али лежи у сржи нашег бића и одређује наше понашање.

Владимир Путин, председник Русије, „Дејли мејл“/„Блиц“

(Незвани) гост из прошлости

Александар Вучић Ми му [Шешељ] желимо добродошлицу, брз опоравак и добро здравље. И то је све, нема ни „и“ ни „али“.

Александар Вучић, премијер Србије, о привременом пуштању председника СРС-а из притвора Хашког трибунала, „Танјуг“

Изиграни на правди Хага

Иво Јосиповић Не могу да говорим о томе какво је Шешељево медицинско стање, али ми се чини да је, по изјавама које даје, још спреман на непримерене политичке говоре и ангажмане. Жалосно је та дај предмет није завршио осуђујућом пресудом коју смо сви очекивали.

Иво Јосиповић, председник Хрватске, о привременом пуштању Војислава Шешеља из притвора Хашког трибунала, „Бета“

Узгој партијске лозе

Зоран Бабић Зашто је проблем купити простор и оставити млађима. Кажу да човек боље и да не постоји уколико није изградио кућу и подигао виноград. Кућу сам градио, тешко је, и надам се да ће ми Господ Бог дати прилику да подигнем и виноград. Ово су та кућа и тај виноград које СНС жели да остави младим људима.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, о оснивању политичке школе за младе, „Између два петка“ Радио Београда 1

Партија на кредит

Зоран Бабић СНС од 2008. па до до 2012. године из буџета није добијала ни један једини динар. Па опет смо направили највећу странку у Србији и окружењу, зато што се странка прави енергијом и квалитетним људима, а не новцем грађана.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, „Танјуг“

Зарђала мисија

Срђан Шкоро Покушај да се мало транспарентније сагледа власничка структура у српским медијима је потпуно непотребан захтев кад је свакоме постало јасно да је једини и стварни њихов власник садашњи премијер [Вучић]. [...] Зарђалим кашикама су започели, продајом ексера у Лондону, Београдом на води и израдом вунених накурњака у Србији настављају своју мисију. По систему кад већ не можемо да извозимо „фијат“, накурњаке бар можемо.

Срђан Шкоро, новинар, блог „srdjanskoro.wordpress.com“

Митарење перјанице

Срђан Шкоро Власник „Информера“ и садашња главна медијска узданица Александра Вучића и његовог режима, [...] констатује како смо им „опростили неопростиво, заборавили на Книн, Сарајево и Приштину и не сећамо се хиљада невиних жртава њихових менгелеовско-полпотовских експеримената над сопственим народом“. Криви смо, тврди власник „Информера“, што се пред нама „шепуре првоборци милошевићевско-шешељевског заједничког злочиначког подухвата који су својим понашањем допринели да Скупштина подсећа на прихватни центар за оболеле од Дауновог синдрома!“

Срђан Шкоро, новинар, цитирајући ранији текст Драган Ј. Вучићевића, блог „srdjanskoro.wordpress.com“