Ко преживи (још једну) реформу, причаће

Изјаве.нет Постоји могућност да у силној жељи за реформом изгубимо и оно што смо до сада имали или да један талас проблема заменимо другим. У западним земљама жртвован је општеобразован млади човек да би се добио одличан занатлија јер је то, нажалост, императив савременог доба, али да ли смо сигурни да ћемо и ми добити одличног занатлију? Или нећемо добити ни једног ни другог? Не треба журити са дуалним образовањем.

Рајна Драгићевић, професор Филолошког факултета у Београду, о најави дуалног образовања у Србији, „Недељник“

Одвојено смо јачи

Бојан Пајтић Није важно у колико група се долази, већ је важно да се долази, са љубављу и поштовањем. Зоран Ђинђић је заслужио да на цео данашњи дан долази што више група и што више праваца.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, на питање зашто Ђинђићеви сарадници на годишњицу његовог убиства долазе одвојено и у више група, „Танјуг“

Сви путеви (ка невиности) воде преко притвора

Александар Вучић Немам ништа против [тога] да се Богољуб Карић врати у Србију, али прво ће морати да оде у притвор - а онда на суду да докаже своју невиност.

Александар Вучић, премијер Србије, према „Блицу“

Тесла, муслиман најстарији

Муамер Зукорлић Недавно је избила тешка расправа око покушаја СПЦ да пренесе Теслину урну из музеја у Храм Светог Саве. Уколико наставе да се свађају око тога, ја ћу морати да им кажем да је Никола Тесла муслиман, јер је пред смрт примио ислам. Према томе, не могу се кости једног муслимана уносити у цркву.

Муамер Зукорлић, муфтија санџачки и председник мешихата ИЗуС, у Рожајама, „Вечерње новости“/РТЦГ

Успон и пад петооктобарске болести

Биљана Србљановић Имам једну добру вест за све противнике петооктобарске идеје - тај се дан заправо никада и није догодио… Нисмо ништа урадили да га сачувамо, најбоље међу нама смо ликвидирали или напросто најурили из политике или из земље.

Биљана Србљановић, драмски писац, примајући Повељу за грађанску храброст „Драгољуб Стошић“, НИН

Кад порастем, бићу Хилари

Зорана Михајловић Хилари Клинтон је истакнути борац за родну равноправност, женска права и укључивање жена у пословне токове.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, на Комисији УН о статусу жена у Њујорку, „Фонет“