Љубе Богољуба

Богољуб Карић Све што је у Србији отето, било када, мора да се врати одмах, јер тако ради правна држави.

Богољуб Карић, председник БК Групе, саопштење поводом одлуке Врховног суда Србије о враћању његовој компанији пореза на екстрапрофит

Љубе Богољуба

Димитрије Боаров Враћањем новца од екстрапрофита Карићу у симболичном смислу је забоден колац у последњу ствар која је наслеђе 5. октобра. Тај неспретни Ђелић, легализам о којем прича, та чиновница Дрча и та неподношљива забава која се зове игра државе и Карића, односно Карића с државом је добила логичан крај. Тајминг целе операције је да се уништи та, тзв. демократска опција и да се власт врати поузданим, стабилним странкама старог режима.

Димитрије Боаров, новинар недељника "Време", "Б92"

Љубе Богољуба

Б92 Слоба је исплаћивао пензионере пред изборе а ови Богољуба.

Б92, коментар посетиоца сајта

Љубе Богољуба

Љубомир Живков Разуме се да камата ни издалека не покрива све оно што би Браћа зарадила да су своје две и по милијарде уложила другде а не у државни буџет, председник Маровић би као глава државе могао да се извини Богољубу или Сретену као глави породице, али право поравнање биће ако држава у наредних пет година Браћу потпуно ослободи пореза.

Љубомир Живков, сатирична рубрика "У ретровизору", ТВ "Б92"

Док последњи динар (Карић) има

Млађан Динкић Карићу је враћено 2,4 милијарди, цео годишњи приход од пореза на имовину. Па каква је то правда? Ја вам гарантујем да ћу у влади Мирољуба Лабуса, као министар финансија, све до последње паре вратити, нећу се смирити до последњег динара.

Млађан Динкић, кандидат за министра финансија, у Новом Саду

Национална штедња

Божидар Ђелић Ко је одговоран за случај Националне штедионице утврдиће надлежни органи, али ја тврдим да је Млађан Динкић, бивши гувернер Народне банке Србије изиграо дату реч, док је Бојан Станивуковић, генерални директор Националне штедионице изругивао не само мене као министра финансија, већ и државу.

Божидар Ђелић, републички министар финансија, конференција за новинаре

Национална штедња

Г17 плус Ми пред грађане излазимо са програмом и у циљу враћања осмеха Србији. Не желимо да упадамо у полемику са странком чији представници вређају новинаре и усуђује се да без икаквог правног основа врате 2,4 милијарде из буџета једином човеку који је порез на екстрапрофит платио колико је заслужио.

Г17 плус, саопштење

Поред осталог

Драган Маршићанин Министар за приватизацију Александар Влаховић ће по доласку ДСС-а на власт носити букагије. Постизборна сарадња с ДС не долази у обзир, поред осталог и зато што је Борис Тадић преварант и лицемер.

Драган Маршићанин, потпредседник Демократске странке Србије, у Суботици

У целини и целости

Зоран Анђелковић Баки Када поново дођемо на власт, Србија из три дела поново ће бити цела.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, у Зајечару

Могу да се извиним само себи

Зоран Живковић Не, господине, ви сте маргинална појава, ви сте лично маргинална појава. Уђите у политички живот и немојте да пљујете са стране.

Зоран Живковић, заменик председника Демократске странке, Момчилу Петровићу, уреднику "Балкана"

Могу да се извиним само себи

Зоран Живковић Мислим да нисам учинио ништа што је вулгарно, примитивно или на било који начин увредљиво за било кога, али ако већина новинара мисли супротно, спреман сам да се извиним, што не би било искрено са моје стране, већ само да паметнији попушта.

Зоран Живковић, заменик председника Демократске странке, у Новој Пазови

Поштовање нерокова

Војислав Коштуница Они који помињу рокове обмањују народ. Ми ћемо полако мењати систем, не могу да говорим о конкретним бројкама.

Војислав Коштуница, носилац листе ДСС-а, "Б92"

Солунци из Бодрума

Милош Јевтић Нису листинзи непоуздани него посланици.

Милош Јевтић, портпарол Демократске странке, "Данас"

Солунци из Бодрума

Милош Јевтић У овом случају се радило о признању саме Неде Арнерић. А што се тиче господина Новаковића, то је друга прича. Он никад није изјавио да је за време гласања о Закону о раду био у Солуну. Ако је рекао да је био у Скупштини, ја имам разлога да му верујем. То су две потпуно различите приче. Не значи да ће све напаковане афере бити признате.

Милош Јевтић, портпарол Демократске странке, "НИН"

Једино ми

Предраг Марковић Потрудили смо се да на нашој листи буде представника свих мањина, једино су на нашој листи заступљене све мањине, све остало је бацање гласова.

Предраг Марковић, потпредседник Г17 плус, "Б92"

Једино Вук

Вук Драшковић Сва та опозиција последњих 13 година сам ја!

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, "Трећи канал"

Мо(л)ба

Душан Михајловић Оставимо грађанима да процене шта је урадио министар полиције, односно ја, који нисам дошао да будем министар полиције него су ме замолили председник Коштуница и премијер Ђинђић, јер се они нису договорили ко ће то да буде, а то место је припадало ДСС-у.

Душан Михајловић, председник Либерала Србије, "Радио Б92"

Нисам с Трећег канала

Владан Батић Па, није ни мене било на Трећем каналу. Колико ја знам, Трећи канал се не бави политиком?!

Владан Батић, носилац листе "Самостална Србија", "Трећи канал"

ТО се зове толеранција

Борис Тадић Како су ти леђа?

Борис Тадић, носилац листе Демократске странке, на крају дуела са Томиславом Николићем, "Трећи канал"

Потпуно нећелава особа

Велимир Илић Важно је да имам косу, па могу с њом да радим шта хоћу.

Велимир Илић, лидер Нове Србије, "Данас"

Потпуно нећелава особа

Џон Далтон Када је реч о физичким карактеристикама, никада нећете видети председника САД који је изразито низак, нити је извесно да ће у Великој Британији бити изабрана потпуно ћелава особа. Са интелектуалне тачке гледишта, то нема смисла, али велики део политике заснива се на перцепцији. Особа која то пориче је будала, јер је перцепција све.

Џон Далтон, директор Лондонске школе за односе са јавношћу, "Глас јавности"

Трајно оштећење

Коста Чавошки У томе јесте велика разлика између нас Срба и, рецимо, Американаца. Ја мислим да онај човек који је клао и убијао, а таквих је било - то се мора признати - тај је видео лица жртве и он је трајно оштећен, за разлику од америчког генерала који седи у Пентагону, са погледом на секретарицу, и шаље ракете и бомбе тамо и овамо.

Коста Чавошки, академик, "НИН"

По занимању није криминалац

Изјаве.нет Ја сам се бавио криминалом, али нисам криминалац.

Слободан Ресимић, сведок на суђењу за убиство генерала Бошка Бухе, "Време"

Роба и робови

Радисав Родић Данас су најјефтинија роба новинарске услуге.

Радисав Родић, власник новина "Глас јавности" и "Курир", према "Политици"