Кад храброст појјефтини а кукавичлук поскупи

Срђан Шкоро Увек се питам одакле људима енергије да се толико плаше. Потроше силну енергију на страх и то непотребно. Одакле им храбрости за толики кукавичлук?

Срђан Шкоро, новинар, бивши шеф деска Вечерњих новости, са промоције своје књиге „Вучић и цензура“, НСПМ

Баук радиоактивних диплома (и повеља) кружи Србијом

Тибор Јона Повељу [Филозофског] факултета доделили су човеку који је академски Чернобил – са упитном мастер дипломом нејасне и упитне образовне институције. Ништа то изгледа не брине никога, јер после њих и онако неће бити ничега.

Тибор Јона, блогер, поводом доделе повеље Филозофског факултета у Београду Томиславу Николићу, „Истиномер“

Најјезивије тек долази

Александар Вучић Имао сам увид у један „језиви“ нацрт документа [ЕУ]. Ова информација је још тежа и гора од формалног признавања Косова. Све што нису успели са директним дијалогом, написали су у том нацрту - писало је: предати Газиводе. И то није крај. Не дам Газиводе! Па да видимо шта ћемо даље. Можете да ме смените, али ја вам не дам те Газиводе и то ћу рећи Федерики Могерини.

Александар Вучић, премијер Србије, „mondo.rs“

За ТВ претплату и отаџбину

Драган Бујошевић Грађанин може да не плати претплату, а РТС треба онда да ангажује те утериваче дугова, судске извршитеље и да плати те трошкове унапред парама које нема, да би ти извршитељи за шест месеци или питај бога када да наплате то што грађани треба да дају РТС-у. [...] У Хрватској, ако не платите ТВ претплату, не добијете плату, блокирају вам плату. Зато је наплата у Хрватској 98 одсто.

Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а, изражавајући незадовољство законом о ТВ претплати на јавној расправи у Нишу, „Блиц“

Поклон коме се гледа у (кварне) зубе

Драган Бујошевић Из претходног периода остало је 500 милиона евра ненаплативог дуга за претплату. Рекао сам Влади - поклањам вам их да бих очистио своје финансије и буџете. Наравно, нико неће да их узме, јер је то ненаплативо.

Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а, на јавној расправи у Нишу, „Блиц“

За лошим коњем прашина се не диже

Милан Ћулибрк Ово је 13. или 14. купац који долази и „само што није купио“ железару у Смедереву. Био бих најсрећнији да се то деси и спреман сам да платим ватромет, само да скинемо железару са грбаче грађана - јер ће она ове године да нас кошта 60 милиона долара. Повећањем производње, само се повећавају губици.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о кинеском инвеститору, „Прави угао“ РТВ-а

Кад (брат) Рама саветује

Александар Вучић Због несвакидашње политизације једног спортског догађаја, после више телефонских разговора са премијером Албаније Едијем Рамом, донео сам одлуку да не путујем у Елбасан, како би главни актери фудбалске утакмице били спортисти.

Александар Вучић, премијер Србије, у писму јавности поводом фудбалске утакмице Албанија-Србија, „Танјуг“/„Политика“

Моја вера је (ортодоксно) твитерашка

Небојша Крстић Извињавам се неким коментаторима што им не одговарам, али вера ми забрањује да полемишем са глупердама.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, отписујући Бориславу Борку Стефановићу (ДС), „Твитер“/„Блиц“

Фирма Крстић

Борислав Стефановић -Када нешто ваља код Вучића, онда ваља све.

-Када немаш појма шта је левица и за шта се залаже, ти се окрени светлом сунцу Вучића, који напросто не греши.

-Када те сви забораве и када хоћеш да си поново на бини са звечкама, љуби господара свога.

-Свако ко је против Вучића, против разума самог је.



Борислав Стефановић, потпредседника ДС-а, приписујући „твитове“ Небојши Крстићу, „Твитер“/„Блиц“

Док ђаволи не спавају

Милан Ћулибрк У исповести за „Курир“ 84-годишња бака Жика из Лисовића тврди да је имање на коме се снима „Фарма“ уклето и да на њему никада ништа није успевало. „Ту су нечисте силе умешале прсте и само чекам да се догоди неко зло,“ рекла је. Ама куд ће веће зло? И шта ако заиста може и горе?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Узмите ме за кума (или старог свата)

Милан Ћулибрк Да сам на месту премијера, први пут бих послушао Вулина и Стефановића. Само уз један услов. Да свако од њих двојице буде на челу изборне листе коју ће сам да састави. Па да видимо колико ће грађана подржати листе (ево пристајем и да им будем кум) „Социјална правда за све – Александар Вулин“ и „Србија, сигурна кућа – Небојша Стефановић“. И нека их Вучић узме и у нову владу само ако заједно освоје више гласова од броја неважећих листића!

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Из грмена великога Бајатовићу изаћ' трудно није

Душан Бајатовић Не видим ништа спорно што обављам четири функције, јер постижем резултате.

Душан Бајатовић, генерални директор „Србијагаса“ и функционер СПС-а, према НИН-у